Hüseyin Gülerce eski arkadaşlarına üzülmedi: Onlar medya değil, savaş aleti

17 Aralık operasyonu sonrası Cemaat'ten AKP'ye transfer olan Hüseyin Gülerce, Cemaat'in televizyon kanalları ve gazetelerine el konulmasını "Onlar medya değil, savaş aleti..." sözleriyle değerlendirdi.

Zaman gazetesi eski yazarı Hüseyin Gülerce, Star gazetesindeki köşesinden Cemaat'in yayınlarına el konulmasına destek verdi.

"Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum (geçici yönetim) atanması kararı, seçime üç gün kala, cepheleşmeyi bütün boyutlarıyla önümüze bir daha serdi. 1 Kasım’ın sonucunun, nasıl hayatî bir dönüm noktası olacağını yeniden hatırlattı" diyen Gülerce, şu ifadeleri kullandı:

Medya özgürlüğüne sahip çıkma gösterileri, sadece algı operasyonlarının bir yüzüdür. Doğan ve Gülen medyası, iktidara muhalif duruş sergilemiyor, iktidarın ne pahasına olursa olsun devrilmesi için çırpınıyor. Fikir hürriyetine, ifade hürriyetine, çok sesliliğe evet, milletin seçtiklerini uluslararası mahfillerle iş tutarak alaşağı etme zorbalığına hayır... Milletin seçtiğini, millet götürür. Üç beş gazete, televizyon patronu geçmişte olduğu gibi hükümet yıkıp hükümet kuramaz. Bir dini cemaat, Türkiye’yi parmağında oynatamaz.

1 Kasım hayatî önemde. Demokrasi evet, sandıktan ibaret değildir. Ama sandığın iradesi de kırk haramilere yedirilemez...

1 Kasım hayatî önemde. Demokrasi evet, sandıktan ibaret değildir. Ama sandığın iradesi de kırk haramilere yedirilemez... NATO müdahalesinden, askeri darbeden, iç savaştan medet umanlar, medya özgürlüğünden bahsedemez.