Hürriyet ile Milliyet yazarı arasında 'evlilik programı' kavgası

Evlilik programlarının KHK ile yasaklanmasının gündeme gelmesi üzerine Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu'yla Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu arasında sözlü kavga yaşandı.

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu ile Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu arasındaki "evlilik programı" tartışması devam ediyor.

Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu'nun evlilik programlarının KHK'yla yasaklanmasını olumlu bulan yazısını Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu eleştirmişti. Semercioğlu, köşesinde 'Ben diyorum ki; beğenin ya da beğenmeyin, izdivaç programı bile olsa KHK (kanun hükmünde kararname) ile televizyonda program yasaklanmasına itiraz etmeliyiz. Başta Ali Eyüboğlu olmak üzere kalabalık bir koro 'Okuduğunu anlamıyorsun' diyor bana.  Oysa Ali’nin yazdığı da çok açık; “Atılacak tek adım bu” diyor KHK ile program yasaklanması için. Destekliyor yani bunu..." ifadelerine yer vermişti.

Bunun üzerine Ali Eyüboğlu köşesinden yanıt verdi. Eyüboğlu, "Nazik bir üslupla verdiğim yanıttan sonra Kelebek yazarı Cengiz Semercioğlu’nun özür dilemesini bekledim, ama nafile… Çünkü o, cümle içinden cımbızlayıp aldığı “Atılacak tek adım bu”yu hakkımda algı operasyonu için kullanmaya devam etti. Yetmedi, bana; 'Aksini düşünüyorsa oturur yazar, KHK ile evlilik programlarının yasaklanmasına itiraz eder' diye akıl bile verdi" ifadelerine yer verdi.

Eyüboğlu, Semercioğlu'na şöyle seslendi: "Sevgili Cengiz; 15 Mart’ta,“Yasaklara oldum olası karşıyım. ‘Cezası neyse öderim, kuralları ihlal etmeye devam ederim’ diyenler için caydırıcı tedbirler getirilmesine taraftarım” diye açık açık yazmama rağmen anlamazdan gelip, bildiğini okuyorsan demek ki mesele başka!”