Doğan Grubu'na Erdoğan ayarı: Özdil'in yazısına sansür

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, Doğan Grubu kendini yeni dönemde Erdoğan'la daha uyumlu hale getirmeye çalışıyor. Grubun yayınlarında Erdoğan'ı rahatsız edecek isimler tasfiye edilirken, Özdil'in yazısı sansüre uğradı, Radikal muhabiri Fatih Yağmur'un işine son verildi.

Doğan Grubu Erdoğan'ın köşke çıkmasının ardından kendisini yeni döneme hazırlıyor. Enis Berberoğlu'nun Genel Yayın Yönetmenliği'nden istifasının ardından ikinci tartışma Yılmaz Özdil konusunda yaşanıyor. Özdil'in son yazısına son anda müdahale edildi ve Hürriyet'in bugünkü (15 Ağustos 2014) sayısına konmadı. Radikal gazetesinin Erdoğan ve AKP'lilerin yolsuzluk dosyalarıyla ilgili yaptığı haberlerle öne çıkan muhabiri Fatih Yağmur'un da dün işine son verildi. Radikal'de işine son verilecekler listesinde başka isimlerin de bulunduğu belirtiliyor.

Özdil'e sansür
T24'ün aldığı bilgilere göre, Hürriyet yazarları Yılmaz Özdil'in Başbakan Tayyip Erdoğan'ı eleştiren son yazısına müdahale edildi. Özdil'in, Başbakan adayları tartışmasına değindiği yazıda, Tayyip Erdoğan'dan boşalacak makam için Bilal Erdoğan'ı işaret eden ironik bir üslup kullandığı belirtildi. Özdil'in Erdoğan'ı eleştiren yazısına son anda müdahale edildiği ve ilk baskılardan itibaren gazetenin bugünkü (15 Ağustos) sayısına konmadığı kaydedildi.

Diğer yandan, Berberoğlu'nun Genel Yayın Yönetmenliği'nden istifasının ardından Hürriyet Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı'nın gazetedeki toplantılara katıldığı, sayfaları yayından önce kontrol ettiği, bazı haber ve yazıların değiştirilmesini istediği öğrenildi. Berberoğlu'nun beş yıl yürüttüğü genel yayın yönetmenliği işini patron olarak Vuslat Doğan Sabancı'nın fiilen üstlenmiş gibi bir görüntü doğduğunu belirten Hürriyet çalışanları, Özdil krizi yaşanabileceğini söylediler.

Radikal muhabiri kovuldu
Doğan grubunun bir diğer yayını olan Radikal'de de tasfiyeler gerçekleşiyor. Erdoğan ve AKP'lilerin yolsuzluklarıyla ilgili haberleriyle öne çıkan Radikal muhabiri Fatih Yağmur'un işine dün son verildi. İşine son verilecekler listesinde Yağmur'dan başka isimlerin de olduğu belirtiliyor.