Dilipak'a göre depremin nedeni PKK!

Abdurrahman Dilipak, depremin PKK'nin Van'daki örgütlenmesinin önünü kesmek için ilahi bir müdahale olduğunu savundu.

soL'un Van'ın Erciş ilçesinde halka "Depremin sebebi üniversitelilerin fuhuş yapması" diye propaganda yapan tarikatçılarla ilgili haberi ses getirdi.

Haberdeki kişilerin "marjinal" dinciler olduğu savunulsa da, aslında birçok islamcı yazar depremi benzer biçimde, fakat daha "incelikli" "teorilere" bağlıyor.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Deprem ve…" başlıklı yazısında depremi şöyle açıkladı:

"Van depremini konuşuyoruz da, bir dost “bir olayda bin tecelli vardır” dedi. Hani Gölcük depreminde Balyoz darbe planı da enkaz altında kaldı denmişti ya. Van’da da deprem öncesi PKK- KCK yapılanması, BDP’nin öncülüğünde fiili durum meydana getirmek, üniversiteyi işgal edip, kamu kuruluşlarında fiili durum meydana getirmek için plan yapıldığı, deprem öncesi her gün bir kamu kuruluşunun taşlanıp, önünde eylem yapıldığını söylüyorlar.

Yani terör örgütünün Van’ı pilot bölge seçtiği ve buraya militan takviyesi yaptığı söyleniyor.

Şimdi deprem sonrası gelen haberlere bakıyorum da, yardım kamyonlarının yağmalandığı, bazı köylere yardım ekiplerinin sokulmadığı söyleniyor.

Dilerim iddialar doğru değildir.. Ama bu iddiaların da soruşturulması gerek.

Yağma olayları, adi suçlarla ilgili olmayabilir. Ne yazık ki, bunu Sakarya depreminde de gördük, enkaz yağmacıları yok değil..

Deprem bu iddiaların hayata geçirilmesini önlerken, bir kardeşlik uyanışına da sebeb oldu..

Kimse uzanan elin kime ait olduğunu sorgulamadı.. Bir rüya görüp, Diyarbekir’den koşup gelen Deniz Gökçenlik’in Kürt ya da Türk olmasının ne önemi var burada. Ya da kurtuluşuna vesile olduğu ailenin Kürt mü, Türk mü ya da bir başkası mı olduğunun bir anlamı var mı?

Kader nasıl bir ağ ördü ise, Puzzle’nin eksik parçasının, kaderin eksik halkasının tam zamanında yerine oturması gerekiyordu. Zaten Allah’ın takdirinde bir eksiklik ne mümkün!"

(soL - Haber Merkezi)