Bilim ve Gelecek’ten Türkiye’nin rektör haritası: 'Gül' kokulu rektörler, takunyalı üniversite!

Bilim ve Gelecek dergisi Ekim ayı sayısında, üniversitelerin hâl-i pür melalini gözler önüne serdi. Bilim ve Gelecek, "Türkiye'nin rektör haritası" başlığıyla hazırladığı dosyada üniversitelerde AKP-cemaat kadrolaşmalarını, dinci ideolojinin nasıl yerleştiğini örneklerle anlatıyor.

YÖK listesinde kayırılıp cumhurbaşkanı tarafından atanan rektörler, atamalar öncesinde AKP il başkanı ve milletvekilleriyle destek toplantısı yapıp cemaatin toplantısında destek isteyen, tarikat şeyhleri için anma toplantısı düzenleyen, işadamlarının elini öpen rektörler, "yandaş" öğretim görevlileri... Bilim ve Gelecek Ekim ayı sayısında üniversitelerde rektörlerden başlayıp yukarıdan aşağıya yerleşen AKP-cemaat kadrolaşmasını ve dinci ideolojinin yuvalanmasını anlatıyor.

Öğretim görevlilerinin değerlendirmeleri de yer alıyor
Üniversitelerde yeni öğretim yılı başlarken Bilim ve Gelecek dergisi 103 devlet üniversitesini inceleyerek Türkiye’nin rektör haritasını çıkardı. Kamuoyunun gündemine girebilmiş örneklerin yanı sıra, ulusal medyada yer bulamamış tek tek olayların da sıkı bir yerel basın taramasıyla yansıtıldığı ve bu gelişmelere bizzat şahit olmuş öğretim görevlilerin değerlendirmelerinin yer aldığı dosya, Türkiye üniversitelerinin tam bir panoramasını ortaya seriyor.

Said-i Nursi'yi öven, cami ve külliye inşa ettiren rektörler...
Bilim ve Gelecek’in Ekim ayı sayısında yer alan bu geniş dosyasında, tek yolun iman ve inanç yolu olduğunu halka duyurmak amacında olduğunu üniversite internet sitesinde paylaşmaktan çekinmeyen, Said-i Nursi için düzenlenen sempozyumda Nursi’yi överken dini referanslara dayanan bir eğitim anlayışını savunan, Kuran kursunu ziyaret edip üniversite internet sitesinde haber yaptıran, göreve gelir gelmez sosyal tesislere içki yasağı getiren, 70 bin metrekarelik cami ve külliyenin inşasını başlatan rektörler de yer aldı.

Üniversitelerin hâl-i pür melaliyle ilgili diğer gelişmeler Bilim ve Gelecek'in Ekim ayı sayısında okunabilir.

(soL - Haber Merkezi)