Behzat Ç.'de özel yetkili savcı göndermesi Şamil Tayyar'ın sinirini bozdu

Behzat Ç. isimli dizinin dün yayımlanan son bölümünde AKP'nin bir silah olarak kullandığı "özel yetkili yargı" mekanizmasının konu edilmesi AKP milletvekili ve Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar'ın sinirlerini bozdu.

Behzat Ç. isimli dizinin dünkü bölümünde AKP'nin yeni rejim inşa sürecinde bir silah olarak kullandığı özel yetkili mahkeme ve özel yetkili savcı hukuksuzluğa gönderme yapılması AKP Gaziantep milletvekili ve Star gazetesi yazarı Şamil Tayyar'ın sinirlerini bozdu. Tayyar, dün gece twitter hesabından öfkesini ortaya koydu.

Dizinin dün yayımlanan bölümünde, Behzat Ç'nin eşi "Savcı Esra" karakterine, ihale yolsuzluklarının üzerine gitmesi nedeniyle özel yetkili savcılık ve polis tarafından komplo kuruldu ve Adliye'deki odasında yapılan aramada önceden konulmuş harici disk "ele geçirildi". İhale yolsuzluğuna imza atan kişiler de, "Savcı Esra"nın ilgili soruşturmayı sürdürmemesi durumunda özel yetkili mahkemenin hakkında tutuklama kararı vermeyeceğini Behzat Ç.'ye ilettiler.

Son yıllarda Ergenekon, KCK, Odatv ve Balyoz gibi operasyonlarda alışık olduğumuz yöntemlerle imza atılan hukuksuzlukların dizide gündeme getirilmesi ve özel yetkili savcı karakterinin badem bıyıklı olması, AKP milletvekilliği dışında Gülen Cemaati'ne de yakınlığı bilinen Tayyar'ı sinirlendirdi. Tayyar dün gece twitter hesabında şunları yazdı:

Daha önce Star gazetesini hedefe koyan Behzat Çakal şimdi savcılara takmış, badem bıyıklı resmetmiş! Ne yani muteber olan Çakal bıyık mı?

Alkolik polis badem bıyıklı savcıya karşı! Ergenekon ve Balyoz'un kurtarıcısı, en kahraman Behzat Ç. Kim tutar seni

(soL - Haber Merkezi)