Başbakan Davutoğlu soru soran soL muhabirini engelledi

soL'un "Suriye jetleri 'Türk Karargahı'nı vurdu" haberinde yer alan "Rakka'daki Türk karargahları" hakkında Başbakan Davutoğlu'na Twitter'dan soru soran soL muhabiri Selin Asker, sorduğu soru nedeniyle Davutoğlu'nun resmi Twitter hesabı tarafından engellendi.

(soL - Haber Merkezi) soL'un "Suriye jetleri IŞİD'in 'Türk karargahı'nı vurdu" haberine konu olan "Rakka'daki Türk karargahları" sorusu Başbakan Davutoğlu'nu rahatsız etti. Başbakan Davutoğlu'na Twitter'dan "Rakka'da Türk karargahı açılmış niye söylemiyorsun" sorusu yönelten soL muhabiri Selin Asker, kısa süre sonra Davutoğlu'nun resmi hesabı tarafından bloklandı.

Asker, Davutoğlu'nun hesabına erişmek istediğinde "Kullanıcının isteği üzerine bu hesabı takip etmen engellenmiştir" yazısıyla karşılaştı. Davutoğlu, soruyu yanıtsız bırakırken soruyu yönelten gazetecinin erişimini de engelleyerek, AKP'lilerin "basın özgürlüğü" yalanlarını bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

soL, IŞİD'e yakınlığıyla bilinen Takva Haber sitesinin iddiası üzerine, Rakka'da Türk karargahının Suriye jetleri tarafından vurulduğunu, bu saldırıda Türk IŞİD'çilerin yaralandığını, karargaha ait fotoğrafları da yayınlayarak haberleştirmişti.