Baltimore’dan iki video tek gerçek

CNN, Baltimore’da bilincini kaybetmiş bir kişinin tutuklanma anını “polise şişelerle saldırıldı, bu adam baygın numarası yapıyor olabilir” diye verdi. Aynı olay anının birkaç saniye öncesini gösteren video, ABD merkez medyasının olayları nasıl verdiğini ortaya koydu.

Dış Haberler

Baltimore’da Cumartesi akşamı sokağa çıkma yasağıyla birlikte başlayan eylemlerde olan bir olay, ABD merkez medyasının kentteki olayları ne şekilde haberleştirdiğinin bir başka örneğini sundu.

Polisin bilincini kaybetmiş halde yerde yatan bir kişiyi tutuklama anı, canlı yayında CNN kameralarına yansıdı. Olay anında orada bulunan CNN muhabiri yerde baygın yatan eylemciyle ilgili, “Bilinci yerinde değil gibi görünüyor. Numara yapıp yapmadığından emin değilim. Aslında bilinci yerinde gibi, ama acı çekiyor gibi görünüyor” diyor.

Ardından birkaç dakika önce olanları anlatmaya başlayan muhabir, polise cam bir şişe atıldığını söylüyor ve “Burada gözaltına alındığını gördüğümüz ilk kişi de bu” diyor ve yoldaki cam kırıklarını gösteriyor.

İşte CNN'nin haberi:

BİR DE BURADAN İZLEYİN

İngilizce yayın yapan Rus televizyon kanalı Russia Today (RT) de aynı dakikaları gösteren bir haber videosu yayınladı. Ancak RT’nin videosu, CNN’inkinden birkaç saniye öncesinden başlıyor. İşte CNN’nin canlı olarak tanık olmasına rağmen yukarıdaki gibi anlattığı o olay: