Atılım da kapatıldı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Alternatif, Gelecek, Özgür Ülke ve Gerçek gazetelerinden sonra Atılım gazetesini de bir ay süreyle kapattı.

soL (HABER MERKEZİ) Son dönemde kapatılan gazeteler kervanına Ezilenlerin Sosyalist Alternatifi Atılım Gazetesi de katıldı. Mahkeme, bir aylık kapatma cezasını Terörle Mücadele Kanunu'nun 6. maddesine dayandırdı. Mahkemenin kararı şöyle: "Ezilenlerin Sosyalist Alternatifi Atılım isimli gazetenin 04.09.2008 tarih ve 2008/ 41 (230) sayısının 8, 10, 13 sayfalarında yer alan yazılar nedeniyle, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununun 6/ son maddesi gereğince yayının 1 ay süre ile durdurulmasına ve 5817 sayılı Basın Kanunu'nun 25/2 maddesi gereğince gazetenin tamamının el konulmasına karar verilmiştir."

Kapatma kararı protesto edildi
Atılım gazetesine yönelik bir aylık sansür kararı bugün İHD İstanbul Şube binasında düzenlenen basın toplantısı ile protesto edildi. Basın toplantısına Gündem Gazetesi'nin eski Genel Yayın Yönetmeni ve kapatma cezası alan Alternatif Gazetesi'nin Yayın Kurulu Üyesi Yüksel Genç, İHD İstanbul Şube Sekreteri Ümit Efe, Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü Necati Abay, ESP, SDP, Özgür Demokratik Alevi Hareketi, İDAY-DER, Özgür Radyo, Sosyalist Demokrasi Gazetesi, Alternatif Gazetesi ve Dicle Haber Ajansı emekçileri katıldı.

Atılım gazetesi Yazı İşleri Müdürü Sibel Bulut, sansür kararının her zamanki gibi TMY'nin 6. Maddesi'ne dayandırıldığını belirtti. Terörle Mücadele Yasası'nın 6. maddesine yapılan itirazın Anayasa Mahkemesi'nde iki yıldır karara bağlanamadığını ifade eden Bulut, "Mahkeme, Abdülhamit'i aratmamış, Trajikomik ama gerçek" dedi.

"Sansür hiç kaldırılmadı"
Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu Sözcüsü Necati Abay da Atılım'a yönelik sansürü protesto etti. Abay, geçtiğimiz Temmuz'da sansürün kaldırılışın 100. yılının kutlandığını hatırlattı, "Biz o zaman 'siz yalan söylüyorsunuz' dedik. Bu topraklarda sansür hiç kaldırılmadı" diye konuştu.