Alman kanalı Merkel’i böyle gördü, eleştirilerin hedefi oldu

Alman televizyon kanalı ARD, Başbakan Merkel’i çarşaf içinde resmeden bir görsel yayınladığı için İslam karşıtı propaganda yapmakla eleştiriliyor.

Alman TV kanalı ARD, Başbakan Angela Merkel’i çarşaf içinde resmeden bir görsel kullanınca, sosyal medyada eleştirilerin hedefi oldu. Mülteci kotalarına ilişkin tartışmalarla ilgili bir haberin arka planında kullanılan görsel, izleyicilerin tepkisi çekti.

Kanal, görseli insanların ilgisini çekmek amacıyla tasarlandığını belirten bir açıklama yayımladı. Bugün kanalın Facebook sayfasından yapılan açıklamada “Dün Berlin Raporu programında kullandığımız görsele yönelik yapılan birçok eleştiriyi olumlu karşılıyor ve bazı insanların Şansölye’yi resmetme şeklimize olumlu bakmamasından, hatta yanlış anlamış olmasından ötürü üzgün olduğumuzu belirtiyoruz” denildi. Ancak ARD, görselin ifade özgürlüğü, basın özgürlüğü ve eşitlik ilkeleri çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini ve mizahi bir unsur olduğunu ifade etti.

Sosyal medyadan kanala tepki gösteren bazı izleyiciler, kullanılan görseli göçmen karşıtı Pegida’nın propaganda yöntemlerine benzetti.