AKP'li 'yazar' Kemal Öztürk'ten 'savcı' yazısı: Medyada sol ve radikal Alevi ağırlıklı bir haberci kadrosu var

Anadolu Ajansı eski Genel Müdürü ve Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk, "Bugün hükümet karşıtı medyada sol ve radikal Alevi ağırlıklı bir haberci kadrosu etkinliğini sürdürüyor. Savcı cinayetinde de bu ekibin domine ettiği medya mensupları, akla hayale gelmeyecek sözlerle terör eylemini meşrulaştırmaya çalıştı" dedi.

Haber Merkezi

AKP'li "yazar" Kemal Öztürk, Yeni Şafak'taki köşe yazısında ilginç ifadeler kullandı.

"Bugün hükümet karşıtı medyada sol ve radikal Alevi ağırlıklı bir haberci kadrosu etkinliğini sürdürüyor" diyen Öztürk, "Savcı cinayetinde de bu ekibin domine ettiği medya mensupları, akla hayale gelmeyecek sözlerle terör eylemini meşrulaştırmaya çalıştı" ifadelerini kullandı.

Öztürk'ün yazısının bir bölümü şöyle:

Savcı cinayetinde, Berkin Elvan’ı bahane edip terör saldırısına örtülü olarak her türlü destek veren medyanın bir kısmı muhalefet gibi imtihanı kaybetti. Evet AK Parti karşıtı, Erdoğan karşıtı, Davutoğlu karşıtı olabilirsiniz ama bunlara olan hıncınız, sizi teröristi övecek, eylemi övecek bir yere getirmişse, sizin basın kartınızı iade etmeniz gerekir artık. 

Medya mensubunun, yazarın, gazetecinin bir siyasi görüşü savunması normaldir. Ben objektif ve tarafsız basın mensubu lafına inanmayan biriyim ve eleştirmem. Ancak gazeteci ya da yazarın, hem tarafsız olduğunu iddia edip,  hem de şiddeti ve teröristi meşrulaştırmak için mesleğini, köşesini kullanması kabul edilir bir durum değildir. Bugün hükümet karşıtı medyada sol ve radikal Alevi ağırlıklı bir haberci kadrosu etkinliğini sürdürüyor. Savcı cinayetinde de bu ekibin domine ettiği medya mensupları, akla hayale gelmeyecek sözlerle terör eylemini meşrulaştırmaya çalıştı.

Saflar belli olsun

Tüm bunlar gösteriyor ki şiddet ve terörizm, medya ve siyasetin zehirlenmesine neden oluyor. Allah korusun bu, illegal eylemlerin özendirilmesine ve artmasına neden olur. 

Hiçbir ayrım yapmadan söylüyorum, “ama”sız ve koşulsuz, yine ayrım yapmadan her türlü şiddeti reddeden ve lanetleyen herkesle aynı safta bulunmaya ve insanlık için terörizme karşı bir hat kurmaya hazırım.