AKP'de ilk çatlak ses: Çağlayan'ın yükünü niye taşıyoruz?

Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında ABD'de tutuklama kararı verilmesine ilişkin ilginç bir yazı kaleme aldı. Taşgetiren, "Kol saati ile sembolize olan yolsuzluk dosyalarını, bu 'milli mesele' ile içimize sindirmemizin istenmesi içimize sinmiyor. 'Çağlayan'ın yükü'nü taşımanın ve tüm siyasi harekete taşıtmanın nasıl…

ABD'de hakkında tutuklama kararı verilen Zafer Çağlayan'a ilişkin ilk AKP'de "çatlak ses" geldi.

Star gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, 700 bin liralık kol saati ile gündeme gelen Zafer Çağlayan'a destek verilmemesini istedi.

Taşgetiren'in yazısı şöyle:

Ben Amerika'da bir yerlerin Erdoğan'la, Türkiye ile hesaplaşma halinde olduğuna inananlardanım. Bu, bütün İslam dünyasına yönelik hesaplaşmanın bir uzantısı. O dönemde Türkiye – İran ilişkileri de, Amerika'nın hesabını bozan niteliğiyle boy hedefi olmuştu.

Bu davanın böyle bir hesaplaşma boyutu olduğu muhakkak.

Ama “kol saati” ile sembolize olan yolsuzluk dosyalarını, bu “milli mesele” ile içimize sindirmemizin istenmesi içimize sinmiyor. “Çağlayan'ın yükü”nü taşımanın ve tüm siyasi harekete taşıtmanın nasıl bir gerekçesi olabilir ki?

2019 öncesinde Ak Parti böyle bir gündemle boğuşur hale geliyor. Evet bu, bir Amerikan hamlesi ile karşı karşıya bulunulduğunun işaretidir. 

“Görevimiz Tehlike”senaryolarında Amerika, hedef aldığı liderleri idealleri üzerinden vurmuyor, yolsuzluk vs gibi etik malzemeler üzerinden kurşun atıyor.

Zarrabişi de Çağlayan işi de “iltisaklar” da oldukça sıkıntılı.