AKP yandaşı gazete, 'Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir' diyen yazarıyla yollarını ayırdı!

AKP'ye yandaşı Türkiye gazetesi, asker kökenli yandaş yazarı Nuri Elibol'la yollarını ayırdı. Elibol, "Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir" başlıklı yazısıyla AKP'lilerin tepkisini toplamıştı.

AKP yandaşı Türkiye gazetesi, asker kökenli yandaş yazarı Nuri Elibol'la yollarını ayırdı.

Elibol'un gazetenin 26 Temmuz tarihli sayısında "Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir" başlığıyla yayınlanan haberine hem ulusalcı kesimlerden hem de iktidara yakın isimlerden eleştiri gelmişti. Haberde, ordudaki ulusalcıların bir buçuk-iki yıl içinde darbe yapabilecekleri öne sürülmüştü.

Türkiye gazetesinde 17 yıldır görev yapan Nuri Elibol, bir veda yazısı yazarak gazeteyle yollarının ayrıldığını duyurdu.

Elibol, gazeteyle yollarını kendisinin ayırdığını öne sürse de, 26 Temmuz’da yayınlanan bir haberi nedeniyle, hem ulusalcıların hem de iktidarın tepkisini çekmişti. "Yeni darbeyi ulusalcılar yapabilir" başlıkla haberde, “FETÖ dışındaki başka tehlikelere de işaret eden kaynaklarım şu uyarıda bulunuyor: FETÖ’cülerin TSK içinde yapılanmalarını engelleyemeyen, darbe hazırlıklarını tespit edemeyen bir sistem zaafı söz konusu. Eğer bu problem giderilmez, sivil asker ilişkileri Batı normlarında düzenlenmezse bir buçuk-iki yıl içinde ordudaki ulusalcılar darbeye kalkışabilir. Küresel aktörler darbe yaptıracak birilerini her zaman bulabilir.”

Söz konusu haber, "FETÖ"nün de aynı tarihlerde benzer iddialarda bulunduğu belirtilerek, yoğun eleştiriler almıştı.