Akif Beki: Tır görüntülerine iktidar aşırı tepki verdi

Hürriyet gazetesi yazarı Akif Beki, durdurulan MİT tırlarının yayınlanan görüntülerine iktidarın aşırı tepki verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski danışmanlarından Akif Beki, Hürriyet gazetesindeki yazısında, Adana'da durdurulan MİT TIR'larında bulunan silah ve mühimmat görüntülerini yayımladığı gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet tarafından ağır eleştirilerle hedef gösterilmesine ilişkin olarak, "Sanki gerçekten de büyük bir sırrı ifşa etmiş gibi kızıyorlar Cumhuriyet gazetesine. Şok etti desen, şok etmedi kimseyi. Malumun ilamı gibi bir şey. İktidar, aşırı tepki vererek büyüttü. Cumhuriyet, daha da aşırı bir cevapla şişindikçe şişindi” dedi.

Beki'nin Hürriyet'te "Restleşiyorlar mı, jestleşiyorlar mı" başlığıyla yayımlanan yazısı: 

Sanki gerçekten de büyük bir sırrı ifşa etmiş gibi kızıyorlar Cumhuriyet gazetesine. Başbakan da, Cumhurbaşkanı da kızıyor; davalar, hesap sormaya ant içmeler, casusluk suçlamaları, gününü gösterme yeminleri...

Çaycısından yayın yönetmeni Can Dündar'a, Cumhuriyet gazetesinde ise hava bin beş yüz. Yürüyüşleri değişti. Misilleme üstüne misilleme ile mukabele ediyorlar. 'Asıl sen yargılanacaksın, hesap verdirmeden bırakmam seni' tafralarından geçilmiyor.

Tantanaya dışarıdan bakan da ciddi bir dava dönüyor sanacak. Cumhuriyet gazetesi, bir buçuk yıllık bir tartışmayı yeniden alevlendirdi. Bunu da yine, bir yıl önce basılmış MİT TIR'ları görüntüsünün benzerini yayınlayarak yaptı.

Yazının devamı için tıklayınız.