Üniversiteden 'resmî' oryantasyon

Marmara Üniversitesi'nin, yurtdışına gidecek öğrencilerin katılması zorunlu kılınan tanıtım programında, Kürt ve Ermeni sorunu, Kıbrıs meselesi gibi konularda, devletin resmi tezleri anlatıldı.

soL (HABER MERKEZİ) Avrupa Birliği ve aday ülkelerdeki üniversiteler arasında değişim programlarını içeren Erasmus kapsamında yurtdışına gidecek öğrencilere, Marmara Üniversitesi, ilginç bir oryantasyon programı hazırladı. Yurtdışına gidecek bütün öğrencilerin katılması zorunlu kılınan tanıtım programında, Kürt ve Ermeni sorunu, Kıbrıs meselesi gibi konularda, devletin resmi tezleri anlatıldı.

Marmara Üniversitesi yönetimi, Erasmus kapsamında çeşitli ülkelere gidecek olan yaklaşık 150 öğrenciyi "2008-2009 akademik yılında yurtdışına gidecek öğrenciler için aşağıda belirtilen gün ve saatlerde Göztepe Kampusu Dr. İbrahim Üzümcü Kültür Merkezi'nde oryantasyon eğitimi verilecektir. 16-17-18-19 eylül tarihlerinde verilecek eğitime katılmayanların yurtdışına gidemeyeceklerini bilgilerinize rica ederim" yazılı bir e-posta ile eğitim programına çağırdı.

"Vatandaş, devlet tezi savunur"
Oryantasyon programının ilk gününde yapılacak toplantıların amacı, öğrencilere, "Türkiye Cumhuriyeti'nin uzun yıllardan beri sorunu olan başta sözde Ermeni soykırımı olmak üzere Kıbrıs, Güneydoğu ve Rum Pontus konularında devletin resmi görüşlerini anlatıp öğrencileri bilgilendirmek" diye duyuruldu. Programa, ırkçı görüşleriyle bilinen Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu da katılarak, Ermeni sorununa ilişkin bir konferans verdi. Halaçoğlu, "siz bu ülkenin vatandaşları olarak, gittiğiniz ülkelerde bizim tezlerimizi savunmak zorundasınız" diyerek, öğrencilere öğütlerini sundu. Halaçoğlu'nun konuşması üzerine bazı öğrenciler toplantıyı terk ederken, Erasmus program koordinatörüyle de tartıştılar.