Unakıtan Şimşek'i Allah'a emanet etti

Unakıtan, Maliye Bakanlığı görevini Şimşek'e devretti. Unakıtan "Kendisine başarılar diliyorum, Allah’a emanet ediyorum" dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Maliye Bakanlığı görevini, Mehmet Şimşek'e devreden Kemal Unakıtan, devir teslim töreninde "Devir teslim töreni yaptık. Ben bu kadar zaman içerisinde önce bürokrat arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. 6,5 yılda bu vatana hizmet ettik. İyi şeyler de yaptığımıza inanıyorum. Bundan sonra da hep bu memleketimizin hizmetinde olacağız. Bu her Türk vatandaşı gibi bizim de en ideal düşüncemiz" dedi.

Unakıtan "Bu bir bayrak yarışıdır. Bayrağı daha da yukarıya taşıyacağına inanıyorum. Kendisi dünya uygulamalarını da, maliyeyi de bilen bir arkadaşımızdır. Kendisine başarılar diliyorum, Allah'a emanet ediyorum" diyerek görevini Şimşek'e devretti.

Unakıtan'ın ardından söz alan yeni Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Bugün Maliye Bakanlığı görevini çok değerli Bakanımdan büyük bir onur ve sorumluluk duygusuyla alıyorum. Maliye Bakanlığı köklü geleneği, önemli sorumlulukları ile kilit role sahip bir kurumumuzdur. Türkiye'nin en güçlü reformları yaşadığı 2002'den bu yana Maliye Bakanlığı da çok önemli reformlara imza atmıştır. 2002 sonrasında ekonomideki ciddi sorunlar azaltılmıştır" dedi.