‘Türkiye Gürcistan’ı silahlandırıyor’

Rus haber kaynakları, ABD’nin direktifi doğrultusunda Türkiye’nin Gürcistan’a silah temin ettiğini öne sürdüler.

soL (DIŞ HABERLER) Rus haber kanalı Russia Today (RT), Türkiye'nin ABD direktifi doğrultusunda Gürcistan'a askeri malzeme temin ettiğini öne sürdü.

Kanalın haberine göre sevkiyat, üst düzey bir ABD ordusu komutanının Pazartesi günü Gürcistan'ı ziyaretinin hemen ardından gerçekleşti. RT, sevkiyatın cinsi ve miktarı üzerine herhangi bir bilgi vermezken, malzemelerin Gürcistan Hava Kuvvetleri ve Özel Kuvvetler için kullanılacağını ileri sürdü.

RT, Türkiye'den Gürcistan'a gerçekleşen sevkiyatın daha önce Gürcistan ve Türkiye arasında imzalanan bir anlaşmaya dayandığını öne sürdü. Kanal, ilgili anlaşmanın Gürcistan Savunma Bakanlığı tarafından kamuoyuna açıklandığını ve anlaşmada Gürcistan Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı Tümgeneral Nikoloz Bedniauri'nin imzasının bulunduğunu belirtti. Kanal, anlaşmaya imza koyan Türk Silahlı Kuvvetleri yetkilisinin ismini açıklamadı.

Rusya "ekonomik yaptırım" demişti
NATO üyeliğine hazırlanan Gürcistan'a yönelik Türk askeri nakliyatları, daha önce de Rus basınının gündeminde yer almıştı.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, geçen 19 Ocak tarihinde yaptığı bir açıklamada Gürcistan'a silah teminatı sağlayan ülkelere ekonomik yaptırımda bulunacaklarını açıklamıştı.