“Sevigen’den sonra sıra Baykal’da”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP’de Mehmet Sevigen’in istifasının arkasının geleceğini, duyumlarına göre sıranın Baykal’a da gelebileceğini iddia etti.

soL (HABER MERKEZİ) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, CHP'de Mehmet Sevigen'in istifasının arkasının geleceğini savunarak, aldığı duyumlara göre sıranın Baykal'a da gelebileceğini öne sürdü.

Gazetecilerin Sevigen'in istifasıyla ilgili sorusu üzerine Topbaş "Tabii daha arkası gelecek. Daha başka şeyler de gelecek. Herhalde Sayın Baykal'la ilgili de bir şeyler gelebilir tahmin ediyorum... Çünkü bir yerlerden bazı duyumlarım var. Ben şahsen onların tarzında ne bir dosya takip ediyorum. Ne bir dosyayla ilgilenirim. Ama onlar, mazileri çok temiz halde halkın önünde değiller. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gidişleri, zaten yolsuzluklarla ortaya çıkmıştı. Bunun arkasında başka şeyler de var. Sayın Sevigen'in tavrı, sadece bir araziyle ilgili komisyonculuk değil. Başka yerlerden de bahsediliyor. Kendi partisindeki muhalif kanat bundan bahsediyor. Medya inşallah bunları takip eder. Her taşın altından daha kimler çıkacak? Göreceksiniz" dedi.

CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Topbaş da oyunu bana versin kurtulsun" esprisinin hatırlatılması üzerine Topbaş "Sadece gülerim. Sayın Kılıçdaroğlu, nerede nasıl espri yapacağını dahi bilmiyor. Burada espriler nasıl yapılır, nasıl konuşulur, siyaset nasıl yapılır bunları öğrenene kadar herhalde siyasi hayatı biter" yorumunda bulundu.

AKP mitinglerinde de öne çıkarılan bir vurgu olan Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'u bilmediği konusunda da konuşan Topbaş, "Kendisi 'bu kentin, çay ve simidini, balığını özlüyorum, hatırlıyorum' diyor. Turistler gibi... Turistler de öyle, çay, simit ve balığı hatırlarlar. Turist olarak gelmiş. Bu şehirde 10 yılı geçmiştir belki ama çalıştığı bölgenin dışını bilmez" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun "Açıklayacağım" dediği bilgilere de değinen Topbaş, bunların gizli saklı olmadıklarını iddia etti. Topbaş, "Ben açıklayacağım deyip, 3 gündür gündemde kalmaya çalışan Sayın Kılıçdaroğlu şunu bilmeli ki, geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediye Meclisinde, şirketlerin iç borçlarını yenileme adına bir talep geldi. İç borçlanma, dış borçlanma yasadan gelen bir yetki. Belediye şirketlerinin kendi yıllık faaliyetleri içindeki durumlarının yüzde 10'u kadar Meclisten yetki alır. Ciroları yüzde 10'unu geçtiğinde de İçişleri Bakanlığından borçlanma yetkisi alır. Meclise İştirakler Daire Başkanlığından gelen talep dosyasında, bütün şirketlerin bilançoları vardı. Plan ve Bütçe Komisyonuna gitti. Orada CHP'li üyeler de var. Oradan kopyalarını alıp, 'Ben açıklayacağım' diyor. Herhalde bir define bulmuş gibi, gizli kapaklı olmayan, zaten Meclis üyelerine açılmış olan bilgilerden bahsediyor" diye konuştu.