MEB'den sözleşmeliye yanıt: Beynini kullan!

Milli Eğitim Bakanlığı, bir sözleşmeli öğretmenin kadroya geçirilip geçirilmeyeceklerine yönelik sorusuna "Rehavete kapılma, beynini kullan" yanıtını verdi.

soL (HABER MERKEZİ) Bir sözleşmeli öğretmenin, AKP İletişim Merkezi'ne sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçip geçmeyeceklerine yönelik sorduğu soruya MEB'den yanıt geldi! Bakanlık, "Hiçbir sözleşmeli öğretmenimiz, "nasıl olsa kadroya alınacağız KPSS'ye hazırlansam da olur, hazırlanmasam da olur' diyerek rehavete düşmesin. KPSS'ye çalışarak beyninizin gücü ile kadroya geçmeye geçmenizi tavsiye ederiz" dedi.

Bakanlık, verdiği yanıtta, sözleşmeli öğretmenlerin kademeli olarak ve her yıl belli sayıda kadroya alınması için yönetmelik taslağı üzerinde çalışmalar yapıldığını bildirirken, 2009 yılı içinde de uygulamanın başlatılmasının beklendiğini kaydetti. Bakanlığın, söz konusu yanıtında daha sonra "Yine KPSS puan üstünlüğü ile kadroya geçişler devam edecektir. Onun için hiçbir sözleşmeli öğretmenimiz, nasıl olsa kadroya alınacağız KPSS'ye hazırlansam da olur, hazırlanmasam da olur diyerek rehavete düşmesin. KPSS'ye çalışarak beyninizin gücü ile kadroya geçmeye geçmenizi tavsiye ederiz. Çünkü yukarıda da belirtildiği üzere sınavsız kadroya geçişler kademeli ve belli sayıda olacaktır" denildi.