Blair her gün Irak'ı düşünüyor

Ortadoğu Dörtlüsü Başkanı olarak "barışa" hizmet etmeye devam eden eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, her gün Irak savaşını düşündüğünü, ancak dini nançlarının kendisini rahatlattığını söyledi.

soL (DIŞ HABERLER) ABD'nin 2003'te Irak'ı işgaline destek verenlerin başnda gelen eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Irak savaşını düşünmeden geçen tek bir günü bile olmadığını söyledi. BBC radyosunda yayınlanan "İnanç" adlı programa konuk olan Blair, Irak savaşına katılma kararının kolay olmadığını belirterek, "Bu savaştaki sorumluluğumu düşünmeden geçen tek bir günüm yok. Bu alınması en zor karar"diye konuştu.

Blair, "Eylemde bulunmanın ciddi sonuçları olur, ama eylemde bulunmamanın da sonuçları ciddi" diyerek Irak savaşına katılma kararını savundu. Blair, Irak ve Afganistan savaşlarına katılarak terörü kışkırttığı yönündeki yorumlara yanıt olarak "Afganistan'da Taliban'ı destekleyen gruplar bombalı saldırılar düzenliyor. Onları bunu yapmaları için biz mi kışkırtıyoruz" dedi.

Blair, daha önce de Irak savaşında ölen siviller için üzüldüğünü ve zaman zaman doğru şeyi yapıp yapmadığını düşündüğünü söylemişti.

Görevden ayrıldıktan sonra Katolik olan ve kendi adını verdiği bir dini vakıf kuran Blair, dini inançlarının kendisini rahatlattığını belirtti.