Emine Erdoğan basına kızdı

Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Türkiye'de yaşanan şiddet olaylarının kendisini üzdüğünü basının bu haberleri kontrolsüz yayınlamaması gerektiğini zaten bu olaylarında sık sık yaşanmadığını söyledi.

soL (HABER MERKEZİ) "Ana-Kız Okuldayız" kampanyası çerçevesinde Keçiören ilçesine giden Başbakan Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan basında yer alan şiddet haberlerini eleştirerek "Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hiç duymak istemediğimiz, görmek istemediğimiz, şahit olmak istemediğimiz manzaralarla karşılaşıyoruz. Aile içi şiddet, töre cinayetleri, namus cinayetleri, kan davaları, şiddet ve vahşet haberleri hafızalarımızda derin izler bırakıyor" dedi.

Türkiye'de sık sık olay yaşanmıyor
Türkiye'nin bu cinayetlerin sıkça yaşandığı bir ülke olmadığını iddia eden Erdoğan "Televizyonların, gazetelerin ve internetin kontrolsüz bir biçimde yaydığı bu manzaralar, Türkiye'nin umumi manzarası elbette değildir. Ancak, bir tek masum insanın ölümünü bile insanlığın ölümü, insani değerlerin ölümü olarak görüyoruz ve bu cinayetlerin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Tüm bu olumsuz gelişmelerin en temelinde cehaletin yattığını da biliyoruz. Cehaletle, karanlıkla, bilgisizlikle mücadelemizde ne kadar kararlı olursak, inanıyorum ki bu tür olumsuz vakalara da o derece az rastlayacağız" açıklamalarında bulundu.