Bin hadis ezberleyene üniversite bedava!

Hadis ezberleme yarışmasına katılan ve birinci olan öğrenci, Saraybosna’da burslu üniversite hakkıyla ödüllendirildi.

soL (HABER MERKEZİ) Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin düzenlediği "Ezbere Hadis Okuma Yarışması"nda anlamlarıyla birlikte 1.010 hadisi ezberleyerek birinci olan Raziye Çoban, burslu üniversite okuma hakkı kazandı.

Raziye Çoban adlı öğrenci Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ezbere hadis okuma yarışmasında, az 40 hadisi metni ve anlamı ile ezberleyen 284 öğrenci arasından, 1.010 hadisi ezberleyerek birinci oldu. Yarışmada 885 hadis ezberleyen Esma Yayla ikinciliği, 700 hadis ezberleyen Eda Karaca da üçüncülüğü aldılar. Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi'nde yapılan törenle dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, birinci Çoban, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi'nde beş yıllık burslu eğitim hakkıyla ödüllendirildi. Çoban'a ayrıca, dizüstü bilgisayar, dört adet çeyrek altın ve değişik hediyeler verildi.

Lise son sınıf öğrencisi olan Çoban, yaptığı açıklamada "Hadis yarışması bittikten sonra kendi kendime dedim ki keşke daha fazla ezberlemek için daha çok vakit harcasaymışım. Şimdi okuduğum bir kitapta bildiğim bir hadisi gördüğüm zaman inanılmaz haz duyuyorum. Ezberlerken hiç zorlanmadım. Allah öyle bir kolaylık verdi ki hiç yorulmadan ezberledim. İnşallah başkalarınada örnek olabilirim" derken, ezberlediği 1.010 hadisin her birinden ayrı etkilendiğini söyledi.

İkinci, üçüncüye de umre
Diğer taraftan yarışmada ikinci olan öğrenci Yayla'ya, umre, bir yıllık dershane bursu, dizüstü bilgisayar, sekiz adet çeyrek altın, üçüncü Karaca'ya ise, umre, bir yıllık dershane bursu, dizüstü bilgisayar, altı adet çeyrek altın verildi. Hadis ezberleme yarışmasına katılan 284 öğrenciye özel bir gezi düzenleneceği de ifade edilirken, Veda Hutbesi Okuma Yarışması adıyla düzenlenen yarışma sonrasında da üç öğrencinin "umre seyehati" ile ödüllendirildiği açıklandı.

Kuran okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan okul müdürü Bekir Akman, düzenledikleri yarışmanın "Pendik'ten tüm yurda yayılmasından" memnuniyet duyduklarını söylerken, "İslam'ı anlamanın yolu İslam Peygamberi'nin sözlerini anlamaktan geçer. Bunun için hadis ezberleme yarışması gelenekselleşmiştir. Bu sene 25'incisini gerçekleştirmiş olacağız inşallah" dedi. Düzenlenen törene, Pendik İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü temsilen Şube Müdürü ve Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün de katılması dikkat çekerken, Sancaktepe Belediye Başkanı ve Pendik Belediyesi Eski Başkanı da hazır bulundu.

AKP döneminde eğitim alanında bu tarz yarışmaların sayısındaki artış dikkat çekerken, üst düzey Milli Eğitim yetkililerinin de bizzat törenlere katılması bu tip organizasyonların yapılmasında artık çok rahat hareket edilebildiğini de ortaya koyuyor.