Baykal da takke takacak mı?

Çarşaf açılımının sonu gelmiyor. CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen “her mahalleye bir Kuran kursu açacağım” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) CHP lideri Baykal'ın, "çarşaf açılımı" olarak adlandırılan, türbanlı ve çarşaflı kadınlara "şov mahiyetli" rozet takma atağının yankıları hâlâ sürerken, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sefa Sirmen'den de, "her mahalleye bir Kuran kursu" vaadi geldi.

Yerel seçimler öncesi projelerini anlatan Sirmen, 29 Mart'ta Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesi halinde, Kocaeli'de her köy ve mahallede bir "mahalle ya da köy evi" kurulacağını, burada müftülükle işbirliği yapılarak, çocuklara yönelik Kuran kursları açılacağını söyledi. Sirmen, "Dinimizin kurallarını, kitabını en iyi şekilde öğrenmek, herkesin hakkı. Biz, bütün ailelerin gönül huzuru içinde çocuklarını gönderebileceği, çocukların en iyi şekilde din eğitimini alabileceği kurslar açacağız" dedi.

Her köy ve mahallede kurulacak evlerde, yaz aylarında ilköğretim çağındaki çocuklar için Kuran kursu düzenleneceğini, bu kurslarda dileyenlerin yabancı dil, ya da sanat eğitimi de alabileceğini belirten Sirmen, aynı evlerde, yetişkinler için okuma yazma ve meslek kursları da verileceğini söyledi.

Sirmen, İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, Kur'an-ı Kerim dağıttığını, ildeki bütün camilere ve okullara önemli kaynak aktardığını da hatırlatarak, "Biz, din istismarı yapanlardan değiliz. Ama bunu yapanlardan daha fazla dine ve dindar insanlara saygı duyuyoruz" dedi.

Sirmen'in bu açıklamalarının ardından, "çarşaf açılımı"nda yeni hamlenin ne olacağı merak ediliyor.