100 Salavat çekin 200 soru çözün

Üsküdar FEM Dershanesi’nde öğrencilere dağıtılan Nisan ayı programında 100 salavat getirip 200 soru çözme, ailelerine peygamberi hatırlatacak hediye alma ödevi veriliyor.

soL (İSTANBUL) Üsküdar FEM Dershanesi, kutlu doğum haftası etkinliklerinde öğrencilere görev veren Zile Milli Eğitim Müdürlüğü'nü aratmayacak bir ders programına imza atıyor. Dershanenin öğrencilere dağıttığı aylık programda öğrencilere kaç salavat çekecekleri, hangi namazı kılmaları gerektiği ve sadaka vermeleri yönünde "dini ödevler" dağıtılıyor.

Ödevlerde öğrencilerin yüksek okul eğitimleri için ne yapmaları gerektiği öğretiliyor: "100 salavat çekip 200 soru çözüp hayırlı bir yer kazanmamız için dua edeceğim".

FEM Dershanesi'nde dağıtılan aylık programın "güllerle bezendiği" dikkat çekerken, Nisan ayının tüm günleri için öğrencilere neler yapmaları gerektiği ödev olarak verilmiş. Ödevler öğrencilerin kendi ağzından "öğrenci andı" çeklinde ifade edilmiş.

Bu ödevler arasında "100 Salavat Çekeceğim", "100 Salavat Çekip Bir Sünnet Uygulayacağım", "Sadaka Vereceğim", "Her İşime Özellikle Besmele ile Başlamaya Dikkat Edeceğim", "Anne-Babama veya Evimize Resulallahı Hatırlatacak Bir Hediye Alacağım", "100 Salavat Çekip 200 Soru Çözüp Hayırlı Bir Yer Kazanmamız İçin Dua Edeceğim", "Ailemle Bin Salavat Çekeceğim", "Kuşluk Vakti Vazifesi Eda Edip Tüm Arkadaşlarım ve Ailem İçin Dua Edeceğim" ifadeleri dikkat çekiyor.

FEM Dershaneleri'nin Fethullah Gülen cemaati ile bağlantısı olduğu uzun yıllardır biliniyor. Dersanenin son uygulaması ise öğrenciler tarafından tepki çekiyor.