İzmir Solcu Liseliler'den ODTÜ'ye selam

Solcu liseliler dün İzmir Karşıyaka’da gerçekleştirdikleri Sosyalizm Okulları'nda ODTÜ direnişine selam yolladılar.

Geçtiğimiz haftalarda AKP’nin kılık kıyafet yönetmeliğiyle ilgili geniş katılımlı bir eylem yapan solcu liseliler mücadelelerini hızla büyütüyor. Bugün gerçekleştirdikleri Sosyalizm Okullarında yalnızca üniversitelileri değil liselileri de ilgilendiren güncel bir başlığı ODTÜ’de son dönemde yaşanan olayları tartıştılar. ODTÜ’den bir öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte AKP’nin gençlikle ne derdi olduğu ve ODTÜ’de neler yaşandığı konuşuldu.

Etkinlikte AKP medyasının öğrencileri ve akademisyenleri inanılmaz iddialarla karalamaya çalıştığından ancak bunların hiçbir inandırıcılığının olmadığından bahsedildi. Toplantıya katılan ODTÜ öğrencisi Soner Ataseven şunları söyledi:

‘‘Bize uyduları protesto ediyorlar dediler ama şu çok netti ki biz AKP’yi ve iktidarını protesto etmek için oradaydık. Göktürk 2 uydusunu yaptık diyen AKP Tübitak’ın uzay çalışmalarını durdurdu. O uydu için çalışan akademisyenleri tasfiye etti. Biz Türkiye’nin emperyalizmin uydusu olmasını protesto ediyorduk.’’

AKP’nin Türkiye gençliğini siyasetten uzaklaştırmak için elinden geleni yapsa da bu faaliyetlerde başarısız olduğu vurgulanırken, yaratmaya çalıştıkları "AK gençliğin" gençlik içinde bir etki bulamamasına değinildi. Amfide ODTÜ öğrencileri ve hocalarının birlikte verdiği derslerden ve daha sonrasında gerçekleştirdikleri şenlikten de bahseden ODTÜ öğrencisi, ‘‘80 sonrası yapılan en kitlesel öğrenci eylemiydi ve bunun AKP dönemine denk gelmiş olması şaşırtıcı değildir. Bizden korkuyorlar ve kaçıyorlar çünkü biz konuşunca onlar rezil oluyorlar. Bizim karşımızda söyleyecek sözleri yok.’’ dedi.

Sosyalizm okullarında AKP’nin kendini savaşmadan var edemiyor olması ve gençliğe açtığı savaşın altı çizildi ve neden ODTÜ sorusu yanıtlandı:

‘‘Tayyip ODTÜ’yü neden seçti? AKP’nin saldırmaktan başka şansı yok çünkü AKP savaşmadan kendini var edememektedir. ODTÜ’de yaşanan sürece baktığımızda görüyoruz ki AKP bir tek komünistlerle mücadele edemedi. ODTÜ’ye bir misyon yükledi ve biz de bu kıvılcımı çakmış olduk.
AKP ‘‘Biz ODTÜ’ye geliriz, solcular bir şey yapamaz, böylece üniversiteleri teslim almış oluruz.’’ diye düşündü. Ancak bugün durum tam tersine döndü, kendi ayaklarına kurşun sıkmış oldular. Bu durum ODTÜ’yle sınırlı kalmadı ve diğer üniversitelere de sıçradı.’’

Solcu liseliler AKP’nin liselileri de ikna edemiyor olmasına değindi. Kılık kıyafet serbestliği de AKP’nin liselerde elini kolunu bağlamış bir durum olarak değerlendirildi. AKP her geçen gün daha fazla saldırganlaşırken liselilerin de AKP’yle mücadelelerini büyütmeleri gerektiği ifade edildi.

Solcu liseliler ODTÜ direnişini selamlarken, kendi sınıflarında, kendi okullarında bu mücadeleyi büyüteceklerini söylediler.

(soL - İzmir)