Yeşim Ustaoğlu'na Yaratıcı Yönetmen ödülü

Yeşim Ustaoğlu 'Tereddüt' adlı projesi ile 17. Asya Proje Marketi'nde Yaratıcı yönetmen ödülünü aldı. Ustaoğlu yarışmaya sunulan filmlerin gerçekleştirilmesi için verilen maddi desteği de almaya hak kazandı.

Busan Film Festivali kapsamında 1998 yılından beri düzenlenen ve Asya’nın en önemli sinema destek marketlerinden biri sayılan Asya Proje Marketi’ne bu yıl 30 proje seçildi ve bir hafta boyunca projelerini sunan yönetmenlerden üçü projelerine maddi destek kazandı.

Bu yıl 17. düzenlenen Asya Proje Marketi'nde, ülkemizden katılan tek yönetmen olan Ustaoğlu ilk defa Busan'da sunduğu 'Terüddüt' adlı projesi ile maddi desteği almaya hak kazanırken aynı zamanda Yaratıcı Yönetmen ödülüne de layık görüldü.

Ustaoğlu'nun yanı sıra Vietnam’dan Phan Dang Di’nin “Full Moon Party” ve Çin’den Pema Tseden’in “The Killer” adlı projeleri maddi destek almaya değer görüldü.

Yeşim Ustaoğlu’nun, Fransa’dan Marianne Slot ve Almanya’dan Titus Kreyenberg ortaklığıyla çekeceği 'Clair Obscur/Tereddüt' adlı yeni filminin, 2015 sonunda tamamlanması bekleniyor.