Seramik sanatçısı Elif Aydoğdu'dan 'boşu boşuna'

Atık seramikleri kullanarak biçimlendirdiği kavramsal ve politik içerikli eserleriyle tanınan Elif Aydoğdu Ağatekin’ in ilk kişisel sergisi “boşu boşuna” Ankara Nurol Sanat Galerisi'nde 8 Kasım tarihine kadar izlenebilir.

Seramik sanatçısı Elif Aydoğdu Ağatekin’in son dönem işlerinden oluşturduğu 11 serilik ‘boşu boşuna’ sergisi Nurol Sanat Galerisinde devam ediyor.

Sergi için hazırlanan basın bültenine göre, sanatçı “ziyan olmuş duyguları, ömürleri, doğayı, çocukluğu, savaş uğruna yitip gidenleri, rehin olmuş hayatlarımızı yine ziyan olmuş ve atık olarak anılan seramik parçalar kullanarak biçimlendirdiği serilerini izleyiciyle paylaşıyor.”

Sergide yer alan 11 serinin isimleri şöyle:

“Göç-müş Aşklar” “Tencere Tava Hepsi Hava” “Üç çocuk mu?” “Rehin Hayatlar” “Ateş” “Soy-yıkım” “Müebbet” “bir köprü daha mı?” “çarpık elektrikleşme-parklaşma” “Dışarı bir baksana” ve “kaçış”

1977 doğumlu olan Aydoğdu, atık seramikleri kullanarak biçimlendirdiği kavramsal ve politik içerikli eserleriyle yurt içinde ve yurt dışında pek çok etkinliğe katıldı. Alanında 5 ödül sahibi olan,sanatçının farklı müze ve koleksiyonlarda eserleri bulunuyor.

Sergi 8 Kasım’a kadar Nurol Sanat Galerisinde ziyarete açık.