Öğrencilerden öğrencilere davet!

Nâzım Hikmet Akademisi Sinema Bölümü öğrencileri, ön kayıtların son haftasında NHA'yı daha fazla öğrenci adayına tanıtabilmek için kısa bir tanıtım filmi hazırladılar.

NHA Sinema, Müzik, Edebiyat ve Sosyal Bilimler öğrencileri, edindikleri birikimle üretime dönük adımlarını sıklaştırıyorlar. 17 Eylül'de Müzik Bölümü öğrenci ve öğretim üyelerinin sahne aldığı NHA Dayanışma Konseri'nin ardından, Akademi’nin Sinema Bölümü öğrencileri de birlikte öğrenmeye, birlikte üretmeye çağıran kısa bir tanıtım filmi hazırladılar. Filmde, NHA'daki öğrenim sürecinin, bir “kişisel gelişim” sürecinden çok daha fazlası olduğunu ifade ediyorlar ve piyasaya karşı soluk alınacak bir alan yaratmanın ötesine geçerek, bir mücadele alanı yaratmaya soyunmanın yaşamsallığının altını çiziyorlar.

Nâzım Hikmet Akademisi'ne başvurular 30 Eylül'de sona eriyor!
Üçüncü yıl hazırlıklarını tamamlayan, 30 Eylül’e kadar yeni başvuruları kabul eden NHA, Ekim ayı başında başvuruları değerlendirecek, adaylarla mülâkatlar yapacak ve yeni öğrencilerini belirleyecek. Ekim'in ilk haftası, yeni öğrencilerle birlikte ikinci ve üçüncü yıl öğrencileri de kayıt yenileyecek ve ders seçimlerini yapacaklar. Ders programları ve içerikleri yaz boyunca sürdürülen çalışmalarda gözden geçirildi ve kesinleşti. İnternet sitesinden (www.nazimhikmetakademisi.org) ya da doğrudan Akademi’ye gidilerek başvuru koşulları ve bölümlere ilişkin ayrıntılı bilgi edinmek mümkün.

Akademi'de dersler ise 10 Ekim’de başlıyor.

(soL - Haber Merkezi)