Müzik grubu Redd'den 19 Mayıs yasağına tepki: Teslim olmayacağız

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan ‘Gençlik Festivali’nin Valilik kararıyla “Provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği” iddiasıyla yasaklanmasına sahne alacak müzik grubu Redd'den tepki geldi.

Beşiktaş Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında bu yıl 3'üncüsü düzenlenecek olan ‘Gençlik Festivali’nin Valilik kararıyla “Provokatif eylem ve olayların meydana gelebileceği” iddiasıyla yasaklanmasına sahne alacak müzik grupları tepki gösterirken, Redd bir açıklama yaptı. 

Gençlik ve Spor Bayramı'nda sahne alacak müzik gruplarından Redd, güvenlik gerekçesiyle iptalinin inandırıcı olmadığını kaydetti. Geçen hafta Yenikapı'da düzenlenen Etnospor Festivali'nin gerçekleştirildiğine atıfta bulunan grup, sosyal medyadan duyurduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

'CUMHURİYETE KORKU İLE YAKLAŞAN BU YAKLAŞIMA TESLİM OLMAYACAĞIZ'

"Bizim de sahne alacağımız, konserler dahil tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu Gençlik Festivali valilik tarafından iptal edilmiştir.

AKP tüm etkinlik ve toplanmalara insan kalabalıklarını ücretsiz taşırken, geçtiğimiz hafta Yenikapı'da Etnospor Festivali düzenlerken konu 19 Mayıs olunca güvenlik gerekçesiyle festival iptali inandırıcı olamaz.

İlerlemeye, gençliğe, cumhuriyete, kendileri gibi düşünmeyen her kalabalığa korku ve şüphe ile yaklaşan bu yaklaşımlara teslim olmayacağız."

Grup sosyal medya hesbaından; "Tüm yasakları kaldıracağız, yeter ki susmayalım, sadece sosyal medyadan tepki göstermeyelim, bana mı kaldı memleketi kurtarmak demeyelim" şeklinde bir mesaj paylaştı.