Levent Kırca, Altın Portakal Film Festivali juri üyeliğinden çekildi

Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne juri başkanı olarak Hülya Avşar’ın getirilmesinin ardından Levent Kırca juri üyeliğinden çekildiğini duyurdu. Kırca, “tiyatroların kapatılmaya çalışıldığı, heykellerin yıkıldığı, bir dönemden geçerken Avşar’ın başkanlık için seçilmesine inanamıyorum” dedi.

49. Antalya Altın Portakal Film Festivaline juri başkanı olarak Hülya Avşar’ın seçilmesine tepki gösteren Levent Kırca juri üyeliğinden çekildiğini duyurdu.

“Akla gelen son isim olmalıydı”
Konuya ilişkin bir açıklama yapan Kırca, “Hülya Avşar’ın sinema ve genel kültürünün yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda akla gelen en son isim o olmalıydı. O yüzden ben jüriden çekiliyorum” dedi.

“Çok ciddi bir ayıp”
Hülya Avşar’ın yakın tarihte yayınlanan bir televizyon programındaki sözlerini de hatırlatan Kırca şöyle konuştu:

“Avşar, programına konuk olan bir kardeşimizin ‘Benim adımı Ruhi Su koydu’ ifadesi karşısında ‘Bizi izliyorsa ona el sallayalım’ diyor. Bunun üzerine ‘Hülya hanım Ruhi Su öleli çok oldu, kendisi değerli bir ozanımızdır’ diyorlar. O da ‘Her şeyi bilmek zorunda mıyım?’ diye konuşuyor. Madem her şeyi bilmek zorunda değilse, böyle bir festivale de jüri başkanlığı yapmamalı. Ben Hülya’nın başkanlığını yeni duydum. Prensip olarak onun başkanlığını kabul etmiyorum. Bu başkan olabilecek kalitede arkadaşlarımız için de çok ciddi bir ayıptır. Yarışma sırasında da sorun çıksın, polemik yaşansın istemiyorum. O yüzden işin başında çekiliyorum. Tiyatroların kapatılmaya çalışıldığı, heykellerin yıkıldığı, sanatla ilgili böylesine hassas bir dönemden geçerken Avşar’ın başkanlık için seçilmesine inanamıyorum. Öyle bir jüride ben olmak istemem. Jüride kaliteyi yüksek tutmak lazım. Oradaki en zayıf üye ben olmalıyım.”