Küba Dostluk Derneği’nden kasımda Küba’ya kültür gezisi

José Martí Küba Dostluk Derneği (JMKDD), 2012 yılı Kasım ayında Küba’ya Kültür gezisi düzenliyor.

04 -11 Kasım 2012 tarihlerinde düzenlenecek olan gezi kapsamında Havana, Trinidad, Santa Clara ve Cienfuegos şehirleri gezilecek.

Havana’da efsanevi Devrim Meydanı ile Devrim Müzesi’nin, Santa Clara’da Che’nin Anıt Mezarı’nın ziyaret edileceği gezide Küba Dünya Halklarıyla Dayanışma Enstitüsü (ICAP) temsilcileriyle dostluk yemeği de yenecek.

Kültür sanat aktiviteleri açısından son derece zengin bir içeriğe sahip olan gezide La Colmenita çocuk kumpanyası gösterisi, Buena Vista Social Club konseri, Jazz Cafe’de caz dinletisi, Palenque de los Congos Reales Kültür Merkezi’nde Afro-Küba dans ve müzik gösterisi, Casa de la Musica’da canlı müzik ve dans gecesi ile Muraleando (“Duvar Resimleri”) adlı kültür sanat projesine ziyaret de yer alıyor.

Gezinin en ayırt edici yanını ise Küba’nın özgün mahalli örgütlenme birimleri olan Devrimi Savunma Komiteleri’yle yapılacak olan sokak buluşması oluşturuyor. Trinidad’da akşam yemeğinden sonra gerçekleştirilecek olan buluşmada Kübalı mahalle sakinleriyle uzun uzun söyleşme ve hoş zaman geçirme fırsatı yakalanacak. .

Son başvuru tarihi 8 Ekim 2012 Pazartesi olan gezinin ayrıntılı programına JMKDD’nin www.kubadostluk.org adresinden erişilebilir.

Küba gezilerinin yanı sıra Küba ve Latin Amerika konulu söyleşiler, film gösterimleri, müzik atölyeleri, İspanyolca ve dans atölyeleri düzenleyen JMKDD’nin Ankara, İstanbul, İzmir ve Eskişehir’de olmak üzere dört şubesi bulunuyor.

(soL-Haber Merkezi)