Gezici Festival 18. yolculuğuna hazırlanıyor

Ankara Sinema Derneği tarafından düzenlenen Gezici Festival, 30 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında 18. kez seyirciyle buluşacak.

Ankara Sinema Derneği tarafından düzenlenen Gezici Festival 18. yolculuğuna hazırlanıyor. 30 Kasım - 10 Aralık 2012 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak festival, her yıl olduğu gibi Ankara’dan başlayacak. Festival, 30 Kasım - 6 Aralık’ta Ankara'da yapılacak gösterimlerin ardından 7-10 Aralık tarihleri arasında geçtiğimiz yıl festivale ev sahipliği yapan Sinop'a tekrar konuk olacak.

Festivalde izleyicilere dünyanın önemli festivallerinde gösterilen ve ilgi çeken filmlerden oluşan bir dünya sineması seçkisini sunulacak. Cannes, Berlin, Locarno, Rotterdam gibi önemli uluslararası festivallerde ödül alan filmler bu bölümde izleyicilerle buluşacak. Ülkemizde bu yıl çekilen uzun metrajlı filmlerden derlenen Türkiye Sineması 2012 bölümünde yer alan filmlerin yönetmen ve oyuncuları festivalde yapılacak galalarda izleyicilerle bir araya gelecek.

Festivalin bu yıla özel sürpriz bölümleri ise Tuncel Kurtiz’in En Sevdiği Filmler, Savaşla Büyümek, Üretim Hatası ve Larry Jordan Toplu Gösterimi olacak.

Festivalin özel gösterimleri modern dünyanın güncel krizlerine bakmayı amaçlıyor. Artık gelenekselleşen Kısa İyidir ve Çocuk Filmleri: Hollanda bölümleriyle beraber, sürpriz toplu gösterimler ve küçük izleyiciler için bir çalışma atölyesi de Gezici Festival programının parçası olacak.

Başkentteki gösterimlerin Kızılay Büyülü Fener Sineması'nda ve Alman Kültür Merkezi'nde gerçekleşeceğini, Alman Kültür Merkezi'ndeki gösterimlerin ücretsiz olacağını kaydeden festival koordinatörü Pınar Evrenosoğlu, festivalle ilgili şunları söyledi:

''Son dönem uluslararası festivallerde yer almış ödüllü filmleri göstereceğiz. Bunların arasında Michael Haneke'nin 'Amour'u, Cannes ve Berlin'den Film festivallerinden sürpriz yönetmenler ve isimler olacak. Türkiye sinemasından 'Babamın Sesi', 'Zerre, 'Şimdiki Zaman' ve 'Lal Gece' gibi öne çıkan örnekleri de göstereceğiz. Ayrıca Zeki Demirkubuz, Reis Çelik, Derviş Zaim, Yeşim Ustaoğlu, Bermin Söylemez, Orhan Eskiköy, Zeynel Doğan ve Erdem Tepegöz de festivaldeki gösterimlerde seyirciyle buluşacak.''

(soL-Kültür)