Erdal Erzincan TRT yasağını soL'a değerlendirdi: Yasağın nedeni 'Hayır' türküsü mü?

AKP'nin resmi kanalı haline getirilen TRT, referandumun hemen ardından "Hayır" diyen sanatçılara "resmi" olmayan bir boykot uygulamaya başladı. Sabahat Akkiraz'ın ardından klipleri TRT'de gösterilmeyen ikinci isim olan halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan, soL'a yaptığı açıklamada karara tepki gösterirken, TRT'de katılacağı bir programın da iptal…

Ali Ufuk Arikan

AKP kendi etrafındaki yandaş şarkıcıları paraya boğarken, halkın sanatçılarına ise TRT üzerinden boykot uygulamaya başladı.

Referandumun ardından "Hayır" diyen sanatçıların TRT'de katılacağı programlar ve kanalda yayınlanan klipleri yasaklandı.

Bu isimlerden ilki Sabahat Akkiraz olurken, Akkiraz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TRT için çektiğimiz program Hayır kampanyası yaptığım için yasaklanmış.TRT bana yasak koyamaz. TRT halkın olana kadar TRT'yi boykot ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Akkiraz'a yönelik yasaklamaya tepki sürerken, TRT bu kez de bir diğer halk müziği sanatçısı Erdal Erzincan'a yasak getirdi.

Sosyal medya üzerinden "TRT'den bana bir yasak gelmiş Eğer doğru ise buna hayır demezem!" diyen Erzincan, yasak haberine ilişkin soL'a açıklamalarda bulundu.

Resmi bir yasak kararı olup olmadığını net olarak bilmediğini aktaran Erzincan, TRT'de günü ve saati belirlenmiş olan programının iptal edildiğinin ise kendisine bildirildiğini aktardı.

TRT'nin halkın ödediği vergilerle ayakta olduğunu belirten Erzincan, "TRT'nin halkın kanalı olması gerektiğini düşündüm hep. Bu yüzden de bu kanala çıkmaya devam ettim. Böylesi bir karar resmiyete dökülmüşse, benim ve temsil etmeye çalıştığım değerlerin de yasaklandığı anlamına gelir bu. Bu karara herkesin karşı durması gerekiyor" dedi.

Erzincan, uygulanan yasağın nedeninin hazırladığı "Hayır" türküsü olabileceğini belirtirken, türküde yer alan isimlerden biri de Sabahat Akkiraz olmuştu.

Erzincan'ın düzenlemesini yaptığı türküden bir bölüm şöyle: