Eğitimde Dinselleşme ve Aydınlanma mücadelesi NHKM'de tartışılacak

NHKM Maltepe'de, SoL yazarı Onur Seçkin'in de katılımıyla "Eğitimde Dinselleşme ve Aydınlanma Mücadelesi" adlı bir söyleşi düzenleniyor.

Kültür Sanat

16 Kasım Pazar Saat 17:00'de Maltepe Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde Sol Haber Portalı yazarı Onur Seçkin'in katılımıyla Eğitimde Dinselleşme ve Aydınlanma Mücadelesi söyleşisi gerçekleştirilecek.

Eğitim alanında son yıllarda yaşanan kapsamlı gerici dönüşümün tartışılacağı söyleşide,  AKP'nin “dindar nesil” yetiştirmek amacıyla tüm okulları imam hatipleştirirmesi, ve öğrencilerle öğretmenler üzerinde artan baskı tartışılacak. Söyleşiyle ilgili olarak NHKM tarafından yapılan duyuruda:

"Yaşanan bu dönüşüm ve saldırı programı karşısında AKP bizleri yalnızlaştırarak sessizce olan biteni karşılamamızı istiyor.
Oysa ki ne yalnızız ne de çaresiz! 2013 yılının Haziran ayında ülkemizde milyonlarca insan, özgürlüğü ve laikliği savunmak için sokağa çıktı. Bizler bir arada durup, eğitimde laiklik ve aydınlanma mücadelesini güçlendirdiğimizde sadece bugünü değil, çocuklarımız için geleceği de kazanacağız. Bunun için önce 'ne oluyor, nasıl bir dönüşüm yaşanıyor' hep beraber anlayacağız, laiklik ve aydınlanmanın bugünümüz ve yarınımız için yaşamsal değerini hep beraber düşüneceğiz, tartışacağız."  
deniliyor.