Çello sanatçısı Reyent Bölükbaşı hayata veda etti

Ünlü çellist Reyent Bölükbaşı, geçirdiği kalp krizi sonucu 54 yaşında hayata veda etti.

Türkiye’nin önde gelen çellistlerinden Reyent Bölükbaşı yaşamını yitirdi. 2005 yılında geçirdiği beyin kanamasının ardından sıkıntılı günleri atlatmaya çalışan Reyent Bölükbaşı, dün akşam geçirdiği kalp krizi sonucu 54 yaşında hayatını kaybetti.

Müzisyenliği yanında eğitimciliğiyle çok sayıda genç müzisyenin yetişmesine katkıda bulunun Bölükbaşı, 1990’lı yılların sonunda şair Can Yücel`in yönettiği Bodrum, Gümüşlük`te düzenlenem Eklisia Klasik Müzik Festivali ve Şiir Günleri ile o dönem ve sonrasında medyada çok sık yer alan usta müzisyen, içinde cazın da olduğu müzik türlerinin albüm kayıtları ve konserlerinde çellist olarak yer almış, sayısız konser vermişti.

Ankara Devlet Konservatuarı mezunu olan çellist Reyent Bölükbaşı, İzmir ve İstanbul Senfoni Orkestrası'nda görev yapmıştı. Yurtiçi ve yurtdışında çeşitli albüm ve konser çalışmalarında yer alan Bölükbaşı İTÜ Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmalar Merkezi (MİAM) Viyolonsel Bölümü'nde 12 yıl öğretim üyeliği yapmış, çok sayıda öğrenci yetiştirmişti. Birçok sanatçıyla çalışan Reyent Bölükbaşı, Yansımalar grubunun, Vedat Sakman’ın, Mısırlı Ahmet’in, Anjelika Akbar’ın ve Kerem Görsev’in albümlerinde yer aldı.

(soL-Haber Merkezi)