BSM'den TRT'ye hodri meydan

Bağımsız Sinema Merkezi, yakında vizyona girecek 'EV Kira Semt Bizim' isimli filmi TRT'ye bedelsiz olarak vermek istediğini açıkladı.

Sansürleriyle gündeme gelen TRT'ye Bağımsız Sinema Merkezi'nden yanıt geldi.

BSM, iktidarın yayın organı haline gelen TRT'ye ''Ev Kira Semt Bizim" isimli sinema filmini vizyondan çıktıktan sonra bedelsiz olarak vermek istediğini açıklayarak TRT'ye, ''Cumhuriyet düşmanı olmayan, yoksul halkın hikayesini onlardan yana durarak anlatan, Osmanlı hayalleriyle süslenmemiş, gerçekleri söyleyen bir filmi yayınlayabilir mi?'' sorusunu yöneltti. 

BSM tarafından yapılan açıklama şöyle: 

Ticari hesaplar gözetmeksiniz, kolektif bir biçimde halkı için üreten sinemacılar olarak "Ev Kira Semt Bizim" isimli sinema filmimizi halkın gücüyle ve parasıyla kurulmuş, halka ait bir kurum olan TRT'ye vizyondan çıktıktan sonra bedelsiz olarak vermek istiyor ve soruyoruz: 

TRT'nin tüm işi siyasi iktidar adına sansürcülük ve propaganda yapmak için iktidar yandaşlarına halkın milyonlarca lirasını dağıtmak mıdır? Yoksa halkın vergileriyle yayın yapan TRT, iktidar yalakalığı yapmayan, Cumhuriyet düşmanı olmayan, yoksul halkın hikayesini onlardan yana durarak anlatan, Osmanlı hayalleriyle süslenmemiş, gerçekleri söyleyen bir filmi yayınlayabilir mi? 
Bu sorunun cevabı evetse biz filmimizin gösterim haklarını tek kuruş istemeden TRT'ye vermeye hazırız. Onlar yayınlamaya hazır mı? 

BSM-Bağımsız Sinema Merkezi Emekçileri