'Bozkırın tezenesi' aramızdan ayrılışının 4. yılında mezarı başında anıldı

"Bozkırın tezenesi" ve "Türkülerin babası" olarak nitelendirilen halk ozanı Neşet Ertaş, ölümünün 4'üncü yılında mezarı başında anıldı.

DHA

Neşet Ertaş için memleketi Kırşehir’de Valilik ve Belediye tarafından düzenlenen programda ilk olarak Bağbaşı Mezarlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

Anma programına başta olmak üzere Neşet Ertaş’ın ailesi, sevenleri ve yakınları katıldı. Yaşamını türkülerine, türkülerini yaşamına adadığı belirtilen saz ve söz ustası, 74 yaşında hayata gözlerini yuman Neşet Ertaş'ı anlama ve anlatmaya yönelik bir monografi denemesi olan Neşet Ertaş Kitabı'nın yazarı Bayram Bilgi Tokel de anma programında yer aldı. 

Halk müziğinin usta isimlerinden Bayram Bilgi Tokel de, Neşet Ertaş’ın mezarı başındaki ziyaretinde, "Türkülerin hakiki efendisi, Kırşehir’in has evladı, ozanlık geleneğimizin çağımızdaki en büyük temsilcisi Büyük Usta Neşet Ertaş ustayı vefatının 4. yılında anmak için buradayız. Ustaya da Allah’tan rahmet diliyorum" diye konuştu. 

Ahi Evran Külliyesi’nde "Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş Fotoğraf Sergisi" açıldı. Kültür Merkezi'nde "Kırşehir'in İmgesi Olarak Neşet Ertaş" konferansı sonrasında Cacabey Meydanı’nda bir program gerçekleştirildi.

Bu akşam ise Neşet Ertaş’ın anlatıldığı kısa film gösterimi sonrasında Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun Topluluğu mini bir konser vererek, Neşet Ertaş’ı türküleriyle yad edecek.