BİFO & Fazıl Say Festivali iptal edildi

Borusan Sanat, iki yıldır düzenlenen ve bu yıl üçüncüsü yapılması beklenen "BİFO & Fazıl Say Festivali"nin programdan kaldırıldığını duyurdu.

Borusan Sanat, iki yılda bir düzenlediği ve bu yıl aralık ayında üçüncüsü yapılması beklenen “BİFO & Fazıl Say Festivali”nin artık gerçekleştirilmeyeceğini duyurdu. Borusan Sanat, Fazıl Say ile Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Onursal Şefi Gürer Aykal’ın birlikte çalışmama kararı almaları, dolayısıyla festivalin programdan kaldırıldığını açıkladı.

Fazıl Say ise konuyla ilgili olarak Facebook hesabından yaptığı yazılı açıklamada "Gürer Aykal Antalya’da benim kendi festivalimi gasp etmiştir. Tabii ki onunla çalışmak istememekteyim” diyerek konser iptalleri yerine, neden tüm festivalin iptal edildiğini sordu.

AKP’li Belediye Başkanı Menderes Türel’in, belediyece düzenlenen Antalya Piyano Festivali’nin, festivalin genel sanat yönetmenliğini yapan Fazıl Say olmadan da devam edebileceğini söylemesinin ardından bir kriz yaşanmıştı. Kriz sonrası, Say festivalden çekildiğini belirtmişti. Say, festivalle ilgili olarak Menderes Türel’in Gürer Aykal’la anlaşmasının ardından da Aykal’a tepki göstererek bundan böyle birlikte çalışmayacağını duyurmuştu.