Banksy’nin son grafitisine saldırı

Hakkında çıkan yakalandı iddialarından kısa bir süre ünlü sokak ressamının yeni bir çalışması Bristol şehrinin duvarlarında ‘belirdi’

Geçtiğimiz günlerde ortaya atılan ‘Banksy tutuklandı’ iddialarının ardından son eseri için İngiltere'nin Bristol kentindeki bir duvarı seçti.

Salı günü Bristol'da bir duvarda görülen ve Hollandalı ressam Johannes Vermeer'in başyapıtlarından birisi olarak kabul edilen 'İnci Küpeli Kız' isimli eserine gönderme yapan grafiti görülmesinin ardından 24 saat içinde vandalca bir saldırıyla karşılaştı. Banksy'nin çalışmasının bir bölümü koyu renk boyalarla tahrip edilmeye çalışıldı.

Yeni graffitisinin fotoğraflarını resmi internet sitesinde yayınlayan Banksy, eserinin adını 'The Girl with the Pierced Eardrum' (Delik kulak zarlı kız) olarak açıklanmıştı.

Yaklaşık on senedir başta İngiltere olmak üzere dünyanın dört bir tarafında grafitiler çizen Banksy, gerilla sanatçı olarak biliniyor. Ağırlıklı olarak tüketim toplumu eleştirisi, savaş karşıtlığı, hayvan hakları savunuculuğu gibi politik konularda yaptığı işleriyle ünlenen sanatçı, Filistin'e destek olmak için burada da siyasi grafitiler çizmişti.

'Banksy' takma adını kullanan sanatçının gerçek kimliği hala bilinmiyor.