Bakan'a göre sigortasız çalışan yok!

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, set işçileriyle ilgili soru önergesine verdiği yanıtta, setlerde sigortasız çalışanların olmadığını iddia etti.

Sinema ve tiyatro oyuncularının, yazarların ve diğer pek çok sanat kolunun emekçilerinin ve örgütlerinin mücadelesini verdiği “yasal iş tanımı” mücadelesinin boşa olduğu ortaya çıktı! Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, setlerde zaten sigortasız işçi çalıştırılmadığını savundu.

DSP İstanbul Milletvekili Jale Ağırbaş’ın yazılı soru önergesini yanıtlayan Kültür Bakanı Günay’a göre: “5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre, bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan film, tiyatro, sahne, gösteri, ses ve saz sanatçılarıyla, müzik, resim, heykel, dekoratif ve benzeri diğer uğraşları içine alan bütün güzel sanat kollarında çalışanlar, düşünürler ve yazarlar” sigortalı sayılıyor.

Bu açıklamaya göre, setlerde çalışan bütün sanatçılar ve set emekçileri sigortalı olarak çalışıyor. Sigortasız ve zor koşullarda çalışan set işçilerinin sayısı ise her geçen gün artmakta. 10 bini aşkın set işçisinin görev aldığı dizi setlerinde açlık, yorgunluk, kaza ve ölüm riski kol gezerken, örgütlü seslerini yükselten set işçileri, makul sürelerde insanca çalışmak istiyorlar.
(soL - Haber Merkezi)