Adana'da Orhan Kemal Kültür Merkezi

Edebiyatımızın usta ismi Orhan Kemal’in ölümünden 45 yıl sonra, doğduğu şehir olan Adana’da Orhan Kemal Kültür Merkezi açılıyor.

Kültür Sanat

Adana'da açılan Orhan Kemal Kültür Merkezi, 8 Ocak'ta bir açılış etkinliği düzenliyor. 

Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde yapılacak açılış etkinlikleri içinde aynı zamanda Orhan Kemal Kültür Merkezinin yanındaki binada yer alan ve Türk Karikatürünün en önemli isimlerinden Turhan Selçuk'un adının verildiği Sanat Okulu'nun da açılışı yapılacak.

Açılış etkinliği kapsamında, Kültür Merkezi'nin fuayesinde, ressam Fikret Otyam, eşi Filiz Otyam ve Etem Çalışkan'ın “Orhan Kemal'e Selam” adlı sergileri yer alacak.

Turhan Selçuk Sanat Okulu'nun sergi alanında ise usta Turhan Selçuk'un “Söz Çizginin” isimli sergisi sanatseverlerle buluşacak. Etkinlikte Altınoran Düşünce ve Sanat Platformu üyeleri, Adanalı Ressamlar Topluluğu (ART) üyeleri ve Mesut Dikel'den oluşan karma bir serginin de aynı gün açılışı yapılacak.

Bu sergilerin yanı sıra OKKM'nin tiyatro salonunda ise Adana Kültür Sanat Derneği üyelerinden Nazan Arabacı Balcı, Sevinç Kökenler ve Halit Gökmen, Orhan Kemal şiirlerinden oluşan bir sunum yapacaklar.

Orhan Kemal’in oğulları Işık ve Nazım Öğütçü ile Turhan Selçuk’un kızı Aslı Selçuk'un katılacağı açılış etkinliklerinin konukları arasında edebiyatımızın önemli kalemlerinden Füruzan, film yönetmeni Ali Özgentürk ve Filiz- Fikret Otyam ile Etem Çalışkan yer alıyor.

Orhan Kemal Kültür Merkezi, geçtiğimiz Eylül ayında Çukurova Belediyesi tarafından yaklaşık bir yıldır kullanılan Belediye Kültür Merkezi binasının adının değiştirilerek Orhan Kemal'in adının verilmesiyle hizmete sokulmuştu.

Açılış etkinliği 8 Ocak Perşembe günü saat:18.30'da gerçekleştirilecek.