31. Tüyap İstanbul Kitap Fuarı başladı

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle düzenlenen 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu, 40 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarların katılımıyla Büyükçekmece'deki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde açıldı.

AA'nın haberine göre, 31. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı açıldı. Fuara 600 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu, 40 ülkeden yayınevleri, telif ajansları ve konuk yazarlar katılacak. Gülten Dayıoğlu'nun ''Onur Yazarı'' olduğu ve ana teması ''Çocukluğum Yurdumdur-Çocuk ve Gençlik Edebiyatı'' olarak belirlenen kitap fuarı, çocuk etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Fuar süresince Gülten Dayıoğlu'nun katılımıyla çocuk edebiyatı üzerine panel ve söyleşiler düzenlenecek.

Fuarın ilk 4 günü açık kalacak ''Uluslararası Salon'' kapsamında Hollanda ''Onur Konuğu'' olarak yer alacak. Hollanda'dan yayınevlerinin katılımıyla düzenlenecek konuk ülke etkinlikleri kapsamında modern Hollanda edebiyatının önemli isimleri fuarın konuğu olacak.

Yurt dışından çok sayıda yayınevi fuarın ilk dört günü 10 No'lu salonda yer alacak. Bu sene 40 ülkeden yayıncıların katılacağı uluslararası salonda, Almanya, Azerbaycan, Hollanda, Hindistan, İngiltere, İran, İtalya, İspanya, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan ve Macaristan'dan yayınevleri bulunuyor.

Ayrıca bağımsız edebiyat topluluğu LAF (Literature Across Frontiers) bünyesinde ise 24 ülkeden bağımsız yayıncı, edebiyat topluluğu ve kültür merkezi yer alıyor.

Telif Ajansları özel bölümüne ise ABD, Hollanda, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, İtalya, Yunanistan, İsrail ve Lübnan'ın önde gelen telif ajanları katılıyor. Ajanslar, dört gün süresince yayıncılarla bir araya gelerek, profesyonel buluşmalar gerçekleştirecek.

Kitap fuarı, bu yıl da önemli sergilere ev sahipliği yapıyor.

Kitap fuarıyla ilgili en güncel haberler, konuk yazarlar, katılımcı yayınevleri, imza günleri ve etkinlik programıyla ilgili her türlü güncel haber ''www.facebook.com/istanbulkitapfuari'' ve ''www.twitter.com/kitapfuari'' üzerinden takip edilebilecek.