Yeşim Ustaoğlu'na Altın İstiridye ödülü

56. Uluslararası San Sebastian Film Festivali'nde Altın İstiridye büyük ödülünü yönetmen Yeşim Ustaoğlu'nun Türkiye, Fransa, Almanya ve Belçika ortak yapımı "Pandora'nın Kutusu" adlı filmi kazandı.

soL (HABER MERKEZİ) İspanya'nın Bask bölgesinde düzenlenen 56. Uluslararası San Sebastian Film Festivali'nde ABD'li sinema yönetmeni Jonathan Demme'nin başkanlığını yaptığı jüri, resmi yarışma bölümündeki sonuçları açıkladı. En büyük ödül olan Altın İstiridye, "Pandora'nın Kutusu"na verilirken, filmin başrol oyuncularından Fransız aktrist Tsilla Chelton En İyi Kadın Oyuncu ödülünü, Melissa Leo ("Frozen River") ile paylaştı.

Türkiye, Fransa, Almanya ve Belçika ortak yapımı olan "Pandora'nın Kutusu", kaybolan annelerini aramaya başlayan üç kardeşin, geçmişteki problemleriyle ve sırlarıyla yüzleşmelerini anlatıyor. Yeşim Ustaoğlu, dördüncü filmi "Pandora'nın Kutusu"yla Toronto Film Festivali'ne de katılmıştı ve film ilk kez burada gösterilmişti.

San Sebastian'da En İyi Yönetmen Ödülü'nü "Genova" filmiyle İngiliz yönetmen Michael Winterbottom, Jüri Özel Ödülü'nü İran-Fransa ortak yapımı olan, yönetmenliğini Samira Makhmalbaf'ın yaptığı "Two Legged Horse", En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü de İspanyol filmi "El Nido Vacio"daki rolüyle Oscar Martinez aldı.