Venezuela'dan Cuatro Resitali

Gustavo Colina, Venezuela Bolivar Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun düzenlediği etkinlikler çerçevesinde bugün 21.00'de Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde sahne alıyor.

soL (HABER MERKEZİ) Venezuela müziğinin geleneksel enstrümanlarından biri olan "cuatro"nun en önemli icracılarından Gustavo Colina, Venezuela Bolivar Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yıldönümü sebebiyle Venezuela Bolivar Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu'nun düzenlediği etkinlikler çerçevesinde Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde sahne alıyor.

GUSTAVO COLINA
Punto Fijo, Estado Falcón-Venezuela'da doğar. Felipe Amaya, Freddy Reyna, Gerardo Soto ve Santiago Hernández gibi ustaların öğrencisi olur. Katolik Cecilio Acosta Üniversitesi'nden Müzik bölümünden mezun olur. "Jóvenes Cuatristas de Paraguaná" grubunun üyeliğini ve müdürlüğünü yapar. Solist ve bestecidir. Büyük ustalar Alírio Díaz, Rodrigo Riera, Carlos Barbosa Lima ile Brezilya'da Eduardo Fernández ile Uruguay'da Tania Chaniot ile Fransa'da Alfonso Moreno ile Meksika'da Danny Rivera, Edwin Colón Zayas ve Roy Brown ile Puerto Rico'da sahne alır.

Venezuela'nın en iyi çağdaş müzisyenlerindendir.

Yayımlanmış Prodüksiyonları:
"Del flamenco al joropo" (1996)
"Lluvia sobre el metal" (1999)
"Calle de la Luna" (2005).

Yayımlanacak Prodüksiyonları:
"Destello de Amor" "Maracaibo" "Israel y Gsutavo Colina en Concierto" ve "El Cuatro en tres movimientos".

NÂZIM HİKMET KÜLTÜR MERKEZİ
Adres: Bahariye Cd. Ali Suavi Sk. (Sanatkârlar Sk.) No: 07 Kadıköy
Telefon: 0216 414 22 39
www.nazimhikmetkulturmerkezi.org