Nâzım Hikmet Akademisi derslere başlıyor

Bugün ilk ders yılına başlayacak olan Nâzım Hikmet Akademisi'nin açılışı dün akşam yapıldı. Açılış konuşmasını Havva Neşe Özgen yaptı, Metin Çulhaoğlu ilk dersi verdi, Ayşe Tütüncü bir dinleti gerçekleştirdi.

Bugün eğitime başlayacak olan Nâzım Hikmet Akademisi'nin açılışı dün akşam, Akademi binasındaki Ruhi Su konferans salonunda gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Efe Duyan'ın yaptığı açılış etkinliğinde, açılış konuşmasını Akademi'nin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Havva Neşe Özgen yaptı.

Nâzım Hikmet Akademisi'nin kuruluş çalışmalarının bundan iki yıl önce 2008 Ocak'ında başladığını anlatan Özgen, bu sene Akademi'de 68 bilim insanı, akademisyen, sanatçının sürekli olarak ders vereceğini ve toplamda 100’ü aşkın kişinin de, seminerler, konferanslar ve bazı eğitim modülleriyle bu süreçte yer alacağını, Akademi'nin bu seneki öğrenci sayısının da 106 olduğunu söyledi.

Akademi'yi “Biz kültür alanına, sanat alanına politikadan ayrı, ekonomiden ayrı, bir lüks, seyirlik bir alan, içinde seyredildiğimiz bir eğlencelik olarak değil de hayatı dönüştürecek, acıyı adlandıracak, yaşamı yeniden kuracak bir güç olarak bakıyoruz” sözleriyle tarif eden Özgen, sözlerini “Bilimi ve sanatı bir yandan bir eleştiri silahı bir yandan da bilimsel kuramı ilerletip birleştirmenin ve bilimsel bilgiyi, ilerletici strateji geliştirmenin bir aracı olarak gören özgür ve eşit bir dünyayı şenlikli dönüştürmenin bir yolu olarak gören Nâzım Hikmet Akademisi’nin açılışı kutlu olsun” diyerek bitirdi.


Açılış konuşmasının ardından Metin Çulhaoğlu, akademinin ilk dersini verdi. "Kriz ve İdeolojik Yapılar" başlıklı dersinde Çulhaoğlu, Türkiye tarhindeki ideolojik yapıları tarif etti.

Açılış etkinliği kokteyl ve Ayşe Tütüncü'nün piyano dinletisi ile son erdi.

(soL-Haber Merkezi)