Divriğililer pilav şenliği yapıldı

Divriği Kültür Derneği’nin (DKD) Çekül Vakfı ile birlikte gerçekleştirdiği 24. Pilav Şenliği, sağanak yağmura rağmen Sarıyer Mehmet Akif Ersoy Parkı’nda yapıldı.

soL (HABER MERKEZİ) DKD 24. Pilav Şenliği, saat 11.00'de Orhan Aydın ve Hüsniye Çınar'ın sunuşlarıyla başladı. DKD Kadınlar Korosu'nun seslendirdiği türküler eşliğinde, piknik alanındaki katılımcılar, 2 Temmuz Sivas Katliamı'nda yakılan Madımak Oteli'nde yaşamını yitiren DKD Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Atay'ın fotoğrafının ve bu yıl düzenlenecek "2 Temmuz'da Sivas'a" etkinliği pankartının dikkat çekti etkinlik standı önünde yerlerini aldılar. DKD Kadınlar Korosu'nun ardından DKD semah ekibi sahne aldı. DKD Müzik Grubu'nda çalışmalarını sürdüren gençlerin kurduğu rock müzik grubu "Tıraş" ise Trash Metal adlı dinletisiyle piknik alanındaki katılımcıların ilgisini topladı.

"Gümüş yüzüklüler"
Aralarında SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın da bulunduğu davetlilerin gönderdiği destek mesajlarının okunmasının ardından konuşma yapan Divriği Kültür Derneği Başkanı Rıza Gürünlü, AKP iktidarını eleştirirken, "gümüş yüzüklüler" olarak betimlediği gericiliğin ülkede giderek etkisini artırdığını belirtti. İktidarın aydınlanmacı tavra karşı çıkarken her yolu mubah gördüğünü ifade eden Gürünlü, geçen senelerde, 2 Temmuz anması için kendilerine Kadıköy'de etkinlik izni verilmediğini ve gerekçede, bu anmanın provokasyon olarak tanımlandığını dile getirdi. Madımak Oteli'nde aydınları ve emekçileri yakanlarla, 1 Mayıs'ta emekçilere Taksim'i kapatanların arkasında aynı zihniyetin bulunduğunu vurguladı.

2 Temmuz'da Kadıköy'deyiz
Gürünlü, herkesi, 2 Temmuz günü saat 16.30'da Kadıköy Meydanı'ndaki mitinge katılmaya çağırdı. Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ise kentte yaşayanlar olarak kimliğe, kültüre, değerlere ve aydın duruşuna, birlikte sahip çıkmak gerektiğini belirtti.

Konuşmaların sonuna doğru başlayan sağanak yağış, etkinliğin seyrini değiştirerek erken sona erdirilmesine neden oldu. Ses sisteminin arızalanmaması için konserler iptal edilirken alandakiler yağmur altında pikniğe devam ettiler.