Atilla Olgaç Avrupa Parlamentosu'nda

Kıbrıs harekatında biri esir 9 Rumu öldürdüğünü söyleyen Atilla Olgaç'ın iddiları Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'na geldi.

soL (HABER MERKEZİ) Tiyartocu Atilla Olgaç'ın "biri esir 9 Rum'u öldürdüm" sözleri Avrupa Parlamentosu Genel kurulu'na taşındı.

AP Sol Grup üyesi Rum Kyriacos Triantaphyllides, Olgaç'ın açıklamalarını AP Genel Kurulu'nda gündeme getirerek AB ve uluslararası toplumunun, "uluslararası hukuka, AİHM ile BM Güvenlik Konseyi kararlarına uyması" için Türkiye'ye baskı yapmasını istedi.

Savaş sırasında tutsakların öldürülmesinin uluslararası hukuka göre büyük bir suç olduğunu belirten Triantaphyllides "Olgaç'ın sözleri Türkiye'nin Kıbrıs işgali sırasında gerçekleştirdiği cinayetlerini gözlerin önüne serdi" dedi.

Olgaç çareyi emekli olmakta buldu

Sözleri ile Kıbrıs ve Yunanistan'da geniş yer bulan Olgaç Devlet Tiyatroları'ndaki görevinden emekli olduğunu açıkladı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, hakkında idari soruşturma açmaya hazırlanırken, Olgaç'ın birkaç gün önce dilekçesini vererek emekliliğini istediği ortaya çıktı. Hemen işlemlerine başlanan ve Devlet Tiyatroları tarafından da belgeleri dün Emekli Sandığı'na gönderilen Olgaç'ın emekli olduğu öğrenildi.

39 yıllık Devlet Tiyatroları sanatçısı Olgaç, 1970 yılında Ankara'da başladığı görevine, 1983 yılından bu yana da İstanbul Devlet Tiyatroları'nda devam ediyordu.

Olay yaratan sözlerinin ardından Olgaç'ın "sahneye çıkmasını uygun bulmadığını söylen" Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, Olgaç'ın emekliliği konusunda "Kendince bir karar verdi, hayırlı olmasını dilerim" dedi.