Yılmaz Güney’in Adı Halfeli Beldesinde Yaşayacak

Iğdır Merkeze bağlı Halfeli Belde Belediye Meclisi dünyaca ünlü sinema sanatçısı Yılmaz Güney’in adını bir caddeye verdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan BDP’li Halfeli belde beleidye başkanı Ömer Aksu, “Ahmedê Hani, İsmail Beşikçi, Said Nursi, Nazım Hikmet, Ahmet Kaya ve Ferhat Tunç’un ardından Yılmaz Güney’in de adını Halfeli’de yaşatacak olmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Murat Akkuş’un haberine göre, Aksu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yılmaz Güney, toplumsal sorunlara duyarlı, işçi sınıfının yanında yer almış, sinemaya elit azınlığı değil, halkı ve sorunlarını en anlamlı ve duygusal biçimde yansıtmış ünlü bir yönetmendir. Sinema yönetmeni, senarist, yazar ve aktör olan Yılmaz Güney, sinema anlayışına yeni bir yön vermiştir. Sinemamızı dünya tanıtma başarısını göstermiştir. Dönemin siyasi çalkantıları sırasında soruşturmalar geçirmiş ve yıllarca hapislerde yatmıştır. Ancak o ödün vermemiş, demir parmaklıkların ardında da olsa mesleğini sürdürmüştür. Aydın, devrimci, demokrat kişiliği ve sanatçı duruşuyla bir döneme damgasını vuran Çirkin Kralı saygı ve sevgiyle anıyoruz.”