Yerel gazeteye AKP saldırısı

Ellerinde keser ve sopalarla yerel bir gazetenin matbaasını basan yaklaşık 20 kişilik bir grup gazetenin sahibini, Genel Yayın Yönetmeni’ni ve bir köşe yazarını darp etti.

soL (Bursa) Bursa'da yerel bir gazetenin matbaası dün akşam saatlerinde yaklaşık 20 kişilik bir grup tarafından basıldı. Saldırganlar arasında daha önce gazetede çıkan bir köşe yazısına kızan AKP Yıldırım İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Kenan Menteşe'nin kardeşinin de olduğu ileri sürüldü.

Bursa Gündem Gazetesi'nin Gazcılar Mahallesi'nde bulunan matbaasına dün akşam saatlerinde ellerinde keser ve sopalarla gelen grup, hiçbir gerekçe göstermeden gazetenin sahibi Neşet Öner, Genel Yayın Yönetmeni Şükrü Öner ve köşe yazarı Orhan Kaplan'a saldırdı. Çeşitli yerlerinden yaralanan gazetecilerin polise haber verdiklerini söylemeleri üzerine saldırganlar olay yerinden kaçtı. Yaralılar, ambulansla Muradiye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Şükrü Öner, yaklaşık iki ay önce gazetelerinde çıkan bir köşe yazısından rahatsız olan AKP Yıldırım İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Kenan Menteşe'nin kardeşi Hakan Menteşe'nin de aralarında bulunduğu bir grubun gerçekleştirdiğini iddia etti. Saldırıyı talihsizlik olarak değerlendiren Öner, "Biz yanlış bir şey yapmadık, ancak yanlış bir haber yapılsa dahi bunun cezasını vermek mahkemelerin görevidir" dedi.

Gazetenin baskıya girdiği sırada matbaaya gelen grubun, hiçbir gerekçe göstermeden kendilerine saldırdığını belirten Neşet Öner, "Ellerindeki keserler ve sopalarla bize yaklaşık on dakika saldırdılar. Polisi aradığımızı duyunca da olay yerinden kaçtılar" açıklamasında bulundu.

Yerel seçimler yaklaşırken gazetecilerin yazdıkları bir köşe yazısı nedeniyle saldırıya uğraması, ülkeyi çetelerden temizleyeceğini iddia eden AKP'nin kendi çetelerini yarattığını düşündürüyor.