Yakıyor sonra "komplo" diyor!

Melih Gökçek'in Dikmen halkını zan altında bırakan açıklamalarına, Alevi Bektaşi Federasyonu da tepki gösterdi. "Provokasyon yaptığı" söylenen Gökçek'le, seçim sandığında hesaplaşılacağı ifade edildi.

soL (HABER MERKEZİ) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, SES TV'de katıldığı bir programda, Barınma Hakkı Bürosu'nun yöre sakinleri tarafından yakılmış olabileceğini söyleyerek, bölgede Alevilerin ibadet için kullandığı cemevinin de yakın bir zamanda kundaklanacağını ve bunun "sansasyon yaratmak ve suçu belediyeye atmak" isteyen aynı topluluk tarafından yapılacağını öne sürdü.

Gökçek'in halkı tedirgin eden bu sözleri ve "sansasyon yaratacaklar" iddiaları üzerine, Dikmen Vadisi'nde yaşayanlar, gecenin geç saatlerinde cemevi önünde toplanarak nöbet tutmaya başlamışlardı.

"Gökçek, Alevilerin Erdoğan'ı hayırla anmadığını unutmasın"

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Melih Gökçek'in Alevi vatandaşları hedef alan bu iddiasına karşı, bir basın açıklaması yayınladı. "Gökçek saldırı olacağını biliyorsa neden savcılığa suç duyurusunda bulunmuyor? Provokasyon yapıyor" denilen açıklamada, her gün toplumun bir kesimine saldırmakla halka hizmet edilemeyeceği belirtilerek, "yıllar önce, Karacaahmet cem evimizi yıkmaya çalışan Recep Tayyip Erdoğan'ı Alevilerin hayırla anmadıklarını, Gökçek bir an dahi aklından çıkarmamalıdır" uyarısı yapıldı.

Gökçek, hedef gösteriyor
"Kentsel dönüşüm bahanesiyle evleri elinden alınan Dikmen halkının,
haklarını korumak ve hak mücadelesi vermek için oluşturdukları
'Barınma Hakkı Bürosu' geçen hafta sonu yakılmış ve bu nedenle tüm
dikkatler, yapmış olduğu açıklamalar ve uygulamaları nedeniyle
Büyükşehir Belediyesi'ne çevrilmiştir" ifadesinin kullanıldığı açıklamada, Gökçek'in cem evinin yakılacağı iddiasına değinilerek, "Alevilerin ibadet yerleri olan cem evini de yakmaları ve yıkmaları için, bir anlamda taraftarlarına talimat vermiş bulunmaktadır" denildi.

Açıklama, "kendi inancının taraftarlarına gösterdiği saygıyı, tüm
inançlara ve hatta inançsızlara da göstermenin, insanların inançlarını
özgürce yaşamaları için yerel yönetimlere düşeni yapmanın,
belediyecilik görevleri içinde olduğunu hiç aklından çıkarmamalıdır" cümlesiyle son buldu.